duminică, 4 august 2013

Sondaje si suspiciuni

Am încercat să postez diverse sondaje în peste 40 de grupuri cu orientări politice diverse, sau fără preocupări legate de politică, cea mai întâlnită reacție a fost suspiciunea, mulţi vroiau să afle substratul acestui demers, îmi dau seama cât sunt mulţi cei care nu pot să conceapă că oamenii pot totuşi să gândească liber, să aibă inițiativă, fără ca cineva să ii pună la treaba și să îi plătească pentru asta.
Astfel se face că  cei mai mulți văd în asta o lucrătură dubioasă, la care mai bine să nu răspundă, altfel, își pot manifesta opțiunile politice pe Facebook fără nicio teamă, pot să facă propagandă oricui, sau mai ales să critice pe oricine.
Cu sondajul nu, cu sondajul devin brusc prudenți,  suspicioși, preferă să nu spună nimic și apoi la alegeri votează 70% pentru te miri cine. Mă întristează când văd atâta lume care nu poate să facă diferența între prieteni și dușmani,  în final între bine și rău, la bine sunt suspicioși, în timp ce  la rău, la manipulări, se aruncă cu capul înainte ... cam asta e realitatea.
Ce poate fi rău într-un sondaj clar, în care fiecare își poate vedea propria opțiune, deci nu poate fi trucat? Ce e rău să avem și alte sondaje decât cele oficiale ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu