joi, 9 ianuarie 2014

Cum sa evitam capcanele manipularii





Jung ne plaseaza pe toti ca fiind cuplati atat inconstientului individual, cat si celui colectiv, ceea ce inseamna ca intre individ si societate exista un raport bivalent de informatie, dar si de modificare a perceptiilor, prin persuasiune. Campul morfogenetic, un fel de memorie a umanitatii, numit si Cronica Akasha, are capacitatea de a se incarca permanent cu ganduri, idei si stari psihice.

Egregorul sau mental colectiv este alimentat in fiecare generatie, cu tot felul de idei si stari directionate de centre de putere si control, prin canalele de comunicare audi0-video-scrise. Fiind colectiv, inseamna ca aceste idei si ganduri se transmit pe calea undelor electromagnetice catre fiecare individ, prin procesul de rezonanta al energiilor, care modeleaza pas cu pas constiinta individuala, perturband astfel comportamentul fiecaruia, indiferent daca priveste sau nu programele induse.“Impulsurile vizuale, daca sunt privite de mai multe persoane in acelasi timp (cum este televiziunea si cinematografia), produc stari ce se amplifica prin rezonanta si se ajunge la o energie care incarca potential memoria comuna a civilizatiei umane. Acest lucru permite ca, la un anumit prag al energiei mentale, gandurile negative (care sunt in prezent excesive) sa predomine in campul mental comun, inhiband mentalul pur, benefic.“-Zoltan Marosy

Totusi, prin auto-cunoastere, credinta, spiritualitate si dezvoltare personala, printr-o practica constanta si lucida, unii oameni reusesc “sa treaca de ceata deasa a mentalului colectiv si sa-si conduca propria minte catre o gandire curata, pura, luminoasa”, scrie Ernst Meckelborg in Agentii PSI.

Pentru a ne putea feri de capcanele de comunicare, cu precadere de manipulare, trebuie sa intelegem bine, mecanismele de persuasiune.Ideile vehiculate, in mod constant in filme, talk show-uri si in reclamele TV, provoaca conexiuni in mintea indivizilor si prin analogie cu realitatea exterioara, se va produce o modificare in perceptia omului asupra lumii inconjuratoare.

Cea mai buna metoda de aparare impotriva manipularii este folosirea discernamantului si a gandirii personale, bazata pe argumente rationale si universale. Dar pentru acest lucru, iti trebuie educatie si cultura, traditie spirituala si credinta in Ordinea care sistematizeaza Haosul. Si tocmai aceste dimensiuni cognitive sunt lezate prin tabloidizarea si coborarea in derizoriu a mesajelor mediatice…Aici se afla marea capcana din zilele noastre…




Citeste pe codulluioreste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu