luni, 7 aprilie 2014

Agentii Federatiei Ruse



Nu uitati ca afirmatia aceasta vine de la un Ministru al Afacerilor Externe !

Teodor Baconschi :
Chiar exista agenti de influenta ai Federatiei Ruse in Romania. Terenul lor de vanatoare cuprinde cercurile corupte din politica si nostalgicii comunismului, la care se adauga mediile fundamentaliste, anti-europene si anti-americane. Sigur, ei actioneaza liber, pentru ca democratia inseamna libertate. Dar o fac impotriva securitatii nationale.


*
Via Radu M Oleniuc
Botoșani

Haideti sa ne gandim ce s-ar intampla cu agentii Moscovei daca ar fi desconspirati pe bune in presa. Sa zicem ca toata lumea ar afla cine sunt ei. I-ar mai angaja cineva sa scrie articole? Probabil nu, pentru ca ar fi injurati de toti si nu ar mai vinde nimeni ziare. Oricum nu vand mare lucru nici acum. Le-ar mai cumpara cineva cartile? Probabil doar masochistii, nostalgicii, cei care oricum nu inteleg mai nimic. Adica fix cititorii lor de azi.

Le-ar da cineva in cap cu vro caramida? Nu cred, pentru ca oricum mai toata lumea stie cine sunt ei, si nu le da nimeni in cap cu vreo caramida nici azi. Romanii nu sunt criminali si nici razbunatori, nu l-au fugarit cu pietre nici pe Visinescu, care a torturat oameni. D'apoi pe cineva care scrie numai prostii. Sa scrie nene, la cate tampenii sunt in presa asta e ultima chestie de care sa-si faca cineva griji.

Si atunci de ce se tem ei? Ca vor ramane pe drumuri, fara nici un job? Pai asta e, ghinion fantastic. Trei sferturi din Romania e asa (si culmea, fix din cauza bolsevicilor despre care vorbesc s-a ajuns aici). Romanii si-au vazut de treaba, au plecat sa culeaga capsuni. Nu s-au apucat de aruncat cu pietre si devastat sediile sau apartamentele sovieticilor pentru pentru suntem un popor crestin si tolerant. Au zis "lasa ca ii bate Dumnezeu" si si-au vazut de viata mai departe. La fel se va intampla si cand vor afla cine sunt sovieticii de acum. Nu vor uita, corect, ii vor privi cu dispret, insa nici nu va cere cineva pedeapsa cu moartea, cum probabil au impresia ei.

Asa ca unde e problema de fapt? Tot la ei. Pentru ca si-ar pierde influenta, pentru ca nu ar mai putea manipula opinia publica in favoarea intereselor altui stat, pentru ca nu ar mai putea sa se implice in politica noastra interna. Adica ar fi complet nefolositori pentru sovietici, moment in care aia le-ar da un sut in fund, le-ar taia finantarile la ONG-uri, ar anula contractele de publicitate si consultanta in "social media" instantaneu. Daca nu chiar mai rau (si aici culmea - cred ca noi ar trebui sa-i aparam de rusi, chiar daca ne-au facut atat de mult rau. Pentru ca sovieticii sunt razbunatori in special cu ai lor).

De asta se tem ei cel mai tare, de fapt. Nu de romanul de rand. Asa ca acuzatiile cu instigarea la violenta sunt de un ridicol absolut, pentru ca singura violenta vine tot de la ei - dovada sutele si miile de articole pline de amenintari, de incitari la nesupunere, incalcare a ordinii de stat.
De "maini revolutionare care va vor strange de gat" (Rogozen).

Sa-si puna intai oglinda in fata, sa vada cat sunt de penibili si abia dupa aia sa vorbeasca despre asa ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu