luni, 11 august 2014

Cine câștigă într-un război civil?


poze diana4
Orice război îi hrănește pe bogați și-i îngroapă pe săraci. Ceea ce se întâmplă astăzi în România, chiar dacă nu a ajuns la gravitatea unui război civil, este o luptă electorală cu sânge de români sacrificați de mai multe ori, în mai multe feluri.

Trusturile de presă au devenit arme, iar oamenii s-au transformat în muniție de război. Toate problemele românilor sunt exploatate azi la maximum de către cei care au ceva de câștigat, numai că oamenii sacrificați în această luptă sunt transformați, din victime ale sistemului în victimele personale ale fiecărei tabere, apoi în victime colaterale, într-o luptă fără scrupule, dar cu o miză puternică.
poze diana1
Oamenii care simt nevoia să-i găsească pe vinovați și să arunce cu pietre nu-și dau seama de un lucru esențial: sistemul nu a avut niciodată culoare politică! Stânga și Dreapta au existat în România postdecembristă doar la nivel declarativ. Nici măcar n-a existat o doctrină concretă. Cine a adus țara în halul în care e astăzi? Stânga sau Dreapta? Poate să răspundă cineva la întrebarea asta? Cât timp există doar interese personale, traseism politic, alianțe politice sau pur economice, nu-i putem arăta cu degetul pe vinovați, pentru că ei sunt peste tot și nu reușim să-i recunoaștem, în mulțime.
poze diana
Dacă ajungem să aruncăm cu pietre unii în alții, nu facem decât să hrănim un război care pare a fi al nostru, dar nu e. Și, uite-așa, ne întoarcem la perioada interbelică, pentru că din istorie nu reușim niciodată să învățăm absolut nimic. Facem în continuare aceleași greșeli, așteptându-ne la rezultate diferite. Când vom înțelege că cine nu e cu noi, nu e neapărat împotriva noastră?
Diana Scarlat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu