vineri, 16 ianuarie 2015

Patriot sau terorist ?









Horia Grancea
23 ore · editat


As vrea sa deschid un subiect separat despre cine poate fi considerat PATRIOT si cine TERORIST ... spunea cineva aici ca poti fi patriot doar DACA AI O PATRIE pentru care sa lupti si ii punea in discutie pe corsicani sau irlandezi sau palestinieni la care eu as adauga si kurzii. Pot fi patriot dacă lupt pentru o patrie care a fost ștearsă de pe harta ? sau nu ? Mi se pare evident ca nicio situație nu poate justifica atacuri armate contra civililor, exemplele date de părintii democrației la Hiroshima si Nagasaki nu trebuie urmate azi ...sunt si alte cai de lupta mai inteligente si eficiente.


Îmi place · · Distribuie


Văzută de 47
Lui Mircea Vintilescu, lui Ion Olaru, lui Cos Min şi altor 6 le place asta.


Horia Grancea Aștept un raspuns, in mod special de la E-Politic Maier.
23 ore · Îmi place


E-Politic Maier Daca m-ai citat inseamna ca ai deja parerea mea care o sa fie singura de pe strada asta cu sens unic!!
23 ore · Nu-mi mai place · 1


Horia Grancea Da asa se pare ...discutia nu intereseaza pe nimeni din pacate.
22 ore · Îmi place


Radu Erdelyi Patrioti pot fi (si trebuie sa fie) considerati si sarbii care au luptat pentru a mentine Jugoslavia asa cum a lasat-o cu limba de moarte Tito. Patrioti (desi unii din pacate ii considera doar teroristi) sunt si luptatorii pentru independenta din Caucaz (Dagestan, Cecenia, Ingushetia, Osetia). Stiu ca asta e un subiect greu, multi o sa-mi sara in cap, dar, de exemplu, asa cum palestinienii NU sunt israelieni, ci alta natie, tot asa, cecenii de exemplu nu sunt rusi. Dudaev n-a vrut decat independenta si libertatea poporului cecen, care n-are nimic de-a face cu slavii (rusi). Maskhadov la fel, chiar si Ahmad Kadyrov (tatal lui Ramzan, actualul conducator al Ceceniei, pus de Moscova), pana sa tradeze (la sfarsitul celui de-al doilea razboi ruso-cecen, in 2001-2002) au dorit libertatea si independenta. Granita intre a fi patriot si a fi terorist e si ea dificil de pus, depinde din ce unghi privesti. Cand mor copiii palestinieni omorati de bombardamentele israeliene se cheama terorism? Al cui? Al palestinienilor, care raspund si ei cu niste rable de rachete care ranesc eventual un evreu? Evenimentele de la scoala din Beslan (Osetia de nord) din... 2004 parca, au fost act terorist? Au murit 400 de copii, profesori si parinti, din care doar cateva zeci (3-0-40) omorati de teroristii ceceni in cele 3 zile, restul au murit intr-o ora-doua, odata cu invazia trupellor asa zis speciale rusesti. Cine e teroristul? Cecenii trimisi acolo de Shamil Basayev? Sau trupele rusesti trimise de Putin? Cand rusii au asaltat in 1994 sate intregi in Cecenia omorand sute de civili nu e terorism? Cand NATO & USA au bombardat Jugoslavia in 1999 omorand multi civili oare nu e terorism? Cine erau atunci patrioti? Americanii invadatori si teroristi? Sau sarbii? Oare Hiroshima si Nagasaki nu au fost acte de terorism facute de teroristii americani?
22 ore · Îmi place · 2


Jenica Moldoveanu Intrebare: Unde incepe libertatea de "exprimare" si unde se termina? Am auzic ca in Franta "democrata si libera" au fost arestati niste cetateni pentru niste afirmatii.... adica s-au EXPRIMAT LIBERI!!!!!!!!!!! Eu am impresia ca traim, sau mai bine spus avem de-a face cu exemplul din binecunoscuta fabula.... "Libertate pentru CAINI nu pentru CATEI"..... sau mai pe intelesul popular; ce vreti voi? Libertate de expresie? Glumiti? Asta a fost un pretext sa asmuta Europa impotriva unora (nu mai spun cine).... Stiti motive ce ducea un om in fata tribunalului in perioada Germaniei naziste? Pai asta a ajuns Europa acum si veti vedea ce urmeaza inca...... Voi aia de v-ati crezut Charlie o sa aveti constiinta incarcata, sunteti la fel de negrii in cerul gurii precum radicalii islamisti, nu va deosebiti de ei........
19 ore · Nu-mi mai place · 3


Alexandra Pica De obicei este considerat patriot cel ce a murit sau macar s-a remarcat intr-o lupta cu un dusman al patriei. Dar uneori e mai usor sa mori decat sa construesti pentru binele patriei respective . Deci pot fi eroi si pe timp de pace Care este patria unui om ? Tara in care te-ai nascut si , mai ales , in care ai crescut si te-ai format ca om , indiferent de nationalitate. Franta este patria corsicanilor , a kurzilor e diferita , iar a d-lui Iohannis - Romania
15 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Subiect fain... Pai prin ce se defineste o natiune? Care sunt elementele natiunii? Pana la patriotism trebuie definit elementul care il contureaza ca si sentiment si apartenenta. Eu cred ca natiunea este bazata pe vointa membrilor sai, pe constinta lor si pe dorinta de a forma o natiune. Patriotismul nu este altceva decat sentimentul valorii acestor membrii constituiti intr-o comunitate, si mai bine spus sentimentul valorii acestei comunitati. Acum liantul sau valoarea care-i aduna laolalta pe acesti indivizi ar fi comunitatea de rasa, pamant, limba si religie. Dar asta intr-o incercare de definire clasica a natiunii. Istoria are argumente pro si contra acestor valori. Sunt si exceptii, dar care spun eu,intaresc aceasta regula a definitiei. Statul presupune organizarea unei comunitati. Patria este o valoare certa. Si ca sa raspund intrebarii as spune ca natiunea reprezinta insasi aceasta comunitate a carei unitate este traita si poate fi recunoscuta de indivizi chiar in afara ordinii pe care statul o instituie in ea. A doua parte a intrebarii vizeaza, nu stiu daca este corecta exprimarea, pericolele nationalismului. Eu cred ca nationalismul este o caricatura a adevaratului patriotism. Nu cred ca suntem indrituiti ca in numele patriotismului sa cerem sau sa fim de acord ca Patria noastra sa incalce drepturile celorlalte natiuni. Asta deoarece exista valori precum dreptatea sau adevarul, care sunt valori universale, care transced ideea si valoarea in sine de Patrie. Aici e o intreaga filosofie, subiectul , dupa parerea mea fiind exhaustiv. Terorismul inseamna exacerbarea acestor valori pana la paroxism. El este un mercenarism al vointei umane. Religia, intr-un exemplu , poate fi manipulata si folosita, in detrimentul adevaratei sale functiuni spre a justifica si promite false idealuri. Terorismul nu are constinta. El este produsul si raspunsul mai mult sau mai putin constient al manipularii maselor in numele unui ideal pervertit ca valoare.
14 ore · Îmi place · 1


Asociat Fondator Pentru cele doua cuvinte nu exista definitii care sa aiba corespondent in realitatea bruta. Este un limbaj de lemn, creat pentru a fi folosit si nu judecat. Diferenta este la fel ca in religie. Poate sa beneficieze de servicii religioase din partea BOR un cetatean care se declara CRESTIN si nu CRESTIN ORTODOX?
14 ore · Nu-mi mai place · 1


Dorin Mario In mare sunt de acord cu definitia lui Claudiu .
14 ore · Îmi place


Lhp Imobiliare kurdistanul inecat de realitati .
14 ore · Îmi place


Dorin Mario Horia , ca sa putem continua discutia , intrucat tu ai deschis topicul , ar trebui sa ne dai , macar orientativ , definitia ta a "patriei" ( chiar mai multe variante care ti se par tie normale. Si care ar trebui sa fie momentul istoric de la care incepem sa vorbim de "patrii". Ca sa ne dam seama ar trebui sa avem si un an de referinta ( istoric ).
13 ore · Editat · Îmi place


Liliana Manolache Simplu : patriot este cel care-si iubeste ( iubire in sensul biblic) pamantul pe care s-a nascut . Terorist este cel care raspandeste teroarea , frica , in populatie.Oricine raspandeste teama in societate poate fi considerat terorist , nu doar cei care au arme si bombe.
13 ore · Nu-mi mai place · 2


Cacoveanu Claudiu ...sau cum spune Soros al Ardealului - si spune bine - patriotismul inseamna discretiune in timp ce nationalismul este latratura. Iar terorismul manipularea celor doua notiuni desuete ale epocii in care traim. Ultima parte o spun io... In orice caz conditionalul optativ al lui Rousseau - as fi vrut - ramane un deziderat al aspiratiunii umane si al natiunilor. Cel mai fain se observa in SUA. Ei se pot numi natiune pentru ca nu sunt incorsetati de tarele istoriei. Germanii au dobandit constiinta unitatii nationale luptand impotriva lui Napoleon. Constiinta de neam a italienilor s-a cristalizat in conflictele cu austriecii si papalitate. Sunt multe exemple in acest sens. Cert este ca istoria este cea care aduna si faureste constinta de neam intru devenire. Cat despre noi, ca natiune, vorbele lui Tutea raman elocvente prin comparatiune istorica si lupta pentru devenire. Patriotismul inseamna, cred io, intelegerea si trairea , la nevoie, a constintei istorice.
13 ore · Nu-mi mai place · 1


Asociat Fondator "Din comentariile specialiştilor, rezultă că prin
cuvintele alineatului 1 ale acestui articol, s-ar
subînţelege existenţa părţilor sistemului social,
ca fiind populaţia (numită şi naţiune şi popor) şi
statul, lucru complet ambiguu deoarece
populaţia apare când ca element constitutiv al
statului, când, distinct, ca sumă a persoanelor
supuse puterii statului.
Interpretarea că din textul articolului 1 s-ar
subînţelege părţile sistemului social este
infirmată imediat, de către alineatul 4 din
articolul 1, deoarece, de exemplu, puterea
executivă şi puterea judecătorească privesc doar
statul, care are rol de administrator în sistemul
social, nu şi populaţia administrată, ceea ce
arată că, este în afara oricărui dubiu faptul că,
textul alineatului 1 se referă doar la stat şi că, în Constituţie, nici în articolul 1 şi nici în restul
articolelor, nu sunt identificate părţile sistemului
social şi în special populaţia administrată de
stat." http://www.proiectmoral.ro/analiza_cauzei_radacina.pdf
13 ore · Îmi place · 1


Cacoveanu Claudiu ...sau cum spun legionarii, draga Horia - domnilor, o naţiune este o realitate propriu-zisă şi o dovedim!
13 ore · Îmi place


Liliana Manolache Nu poti sa fi patriot daca n-ai invatat sa iubesti locul unde te-ai nascut.Fara acest simtamant , toate celelate definitii sunt simple slogane
13 ore · Îmi place


Dorin Mario Un sarb care s a nascut in Yugoslavia ( dar pe teritoriul Croatiei , de exemplu ) este patriot fata de cine ?
13 ore · Îmi place · 1


Cacoveanu Claudiu Acum urmeaza asertiunea d-lui Posea! Sunt de acord cu el!
13 ore · Îmi place


Liliana Manolache Fata de pamantul pe care s-a nascut.Asa cred.
13 ore · Îmi place · 1


Dorin Mario Un spaniol nascut in Barcelona este patriot fata de cine ? Din ce moment consideram Spania ca fiind o singura tara ? O acceptam ca atare sau nu ? E mult mai complicat decat pare.
13 ore · Îmi place · 1


Dorin Mario Cum s au constituit statele din ziua de azi ? De buna voie sau fortat prin cucerire ? Sau prin manevre politice sau de frica unor invadatori.
13 ore · Editat · Îmi place


Liliana Manolache Daca e capabil sa-l iubeasca...ca asta e alta poveste. Sunt o multime de oameni declarati patrioti dar nu stiu decat sa-i urasca pe ceilalti in numele patriotismului: minciuni.
13 ore · Îmi place · 1


Cacoveanu Claudiu Asta asa e, uneori patriotismul ne gadila orgoliul doar in contexte belicoase.
12 ore · Îmi place


Liliana Manolache Te complici Dorine Omul capabil de iubire nu face rau nimanui.Asta e intelesul biblic. Vrea binele.Un spaniol care traieste in Barcelona vrea binele Calaluniei si al Spaniei implicit.Ca nu e capabil sa le faca rau daca e capabil de iubire .
12 ore · Îmi place


Liliana Manolache Cacoveanu Claudiu pentru ca sunt multi ipocriti in societate Ipocrizia la nivel inalt am vazut-o zilele trecute la Paris
12 ore · Nu-mi mai place · 1


Dorin Mario Hai sa vedem o "chestie". 2 persoane nascute in acelasi loc vor lucruri diferite , unul e neoliberal altul e "de stanga". Amandoi iubesc locul unde s au nascut. Totusi e normal ca ei sa nu si poata delimita spatiul daca nu pot trai impreuna ? Care are dreptate ? Cel ce vrea sa impuna celuilalt regulile lui sau cel ce vrea ca fiecare sa traiasca dupa regulile lui in area lui ?
12 ore · Îmi place


Asociat Fondator Ambele persoane se vor considera la fel de indreptatite, dar castig de cauza va avea acela care se va putea impune prin puterea sa.
12 ore · Îmi place


Liliana Manolache Cel care respecta optiunea celuilalt...ii lasa libertatea de a trai dupa propriile reguli.Nu ca ar avea dreptate , dar ala e matur in gandire deci mai apropiat de stadiul de iubire , implicit mai patriot
12 ore · Editat · Îmi place


Liliana Manolache Impunere prin putere ( a inteligentei) folosite cu scop pozitiv ?
12 ore · Îmi place · 1


Horia Grancea Nu e complicat decât dacă vrem noi sa complicam lucrurile. În rest e vorba doar de existența și de manifestarea conștiinței naționale și etnice. Nu se poate trage o linie în istorie și sa spunem dacă evreii au dreptul la o țară sau nu au și în mod similar nici despre palestinieni nu se poate judeca după o linie trasa undeva în timp. Mi se pare evident ca și unii și alții au dreptul la un teritoriu național. Rezolvarea tuturor conflictelor cu tema etnica și naționala se poate rezolva ușor dacă ambele părți dau dovada ca sunt popoare moderne care respecta drepturile omului și dacă urmașii agresorilor din trecut vor face un gest elementar de a cere scuze la nivel oficial și de a închide pentru totdeuna rănile unui trecut sângeros.
12 ore · Îmi place · 1


Dorin Mario Ceea ce ar insemna ca a fi patriot , la nivelul unei tari , impune conditia ca in cadrul granitelor sa existe comunitati independente , carora nu li se impune vointa altor comunitati. In final ceva gen "federatie". Dar care trebuie sa aibe si niste reguli naturale in baza carora isi mentin granitele ca tara.
12 ore · Editat · Îmi place · 2


Asociat Fondator Acela care este patriot pentru o parte va fi terorist considerat de cealalta parte si viceversa. Daca vom elimina din fata ochilor acest limbaj de lemn, irelevant deoarece nu poate fi folosit simultan pentru ambele parti, vom vedea ca in toata istoria a supravietuit acela care a fost mai puternic, iar pe langa el au supravietuit aceia care au fost mai vicleni si s-au folosit de puterea aceluia.
12 ore · Îmi place


Liliana Manolache da...asa ceva dar asta se obtine numai cu o populatie matura din punct de vedere emotional si cu o educatie reala.
12 ore · Nu-mi mai place · 2


Liliana Manolache urmareste asta de la minutul 7:00https://www.youtube.com/watch?v=EfLgckvKOj0



NAVETISTU COMUNISTU ep 1

YOUTUBE.COM
12 ore · Editat · Îmi place · 1 · Şterge previzualizarea


Liliana Manolache Nu..Asociat Fondator. Un patrior adevarat , am zis si mai sus , capabil in sensul biblic sa-si iubeasca pamantul pe care s-a nascut nu are cum , din iubire biblica sa raspandeasca teroarea in jur
12 ore · Nu-mi mai place · 2


Liliana Manolache Numai ca in ziua de azi putini sunt capabili de patriotism...d-aia se ajunge la acte de violenta.
12 ore · Nu-mi mai place · 2


Horia Grancea Cacoveanu înainte de a face astfel de aprecieri ar trebui ca termenii sa fie curățați de straturile de manipulare in care au îngropați. Altfel nu se poate face diferența între compliment și jignire.
12 ore · Îmi place


Liliana Manolache Stai linistit Horia Grancea ...nu-i nimic
12 ore · Îmi place


Liliana Manolache Cacoveanu Claudiu eu nu sunt nici legionara , nici comunista , nici capitalista.Eu sunt o persoana simpla care incearca sa inteleaga ce se intampla prin propria gandire , simpla
12 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Te cramponezi prea mult in manipulare! Na, uite-l sterg...
12 ore · Îmi place


Liliana Manolache Sunt emigrant si acest statut m-a adus in pozitia in care a trebuit sa inteleg niste lucruri cu care altii care nu emigraza probabil nu-si bat capul
12 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Eu sunt...simplu de complicat
12 ore · Îmi place


Liliana Manolache Cnad emigrezi , ca sa nu inebunesti trebuie sa stabilesti tu insuti cine esti Care sunt prioritatile tale , ce simti fata de locul unde traiesti dar si fata de locul in care te-ai nascut....filozofie
12 ore · Nu-mi mai place · 2


Dorin Mario Si eu sunt emigrant , dar as putea spune ca sunt patriot si fata de noua tara datorita faptului ca am extrem de multe similaritati cu populatia nativa de aici.
12 ore · Îmi place · 2


Cacoveanu Claudiu Si io sunt emigrant... Si ca sa nu imi fie foame ma gandesc ca mananc sarmale!
12 ore · Nu-mi mai place · 1


Cacoveanu Claudiu Suntem toti emigranti patrioti!
12 ore · Nu-mi mai place · 1


Liliana Manolache Dorin Mario am zis mai sus.Patriot este oricare poate sa iubeasca.Iubirea e un stadiu in care trebuie sa ajungi.Si iti iubesti si locul unde te-ai nascut si pe-ala unde traiesti daca intri in acesl stadiu. Aia care cu pusca in mana striga ca sunt patrioti , nu sunt...sunt doar oameni in stadiu de dezechilibru
12 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Numa' dragu de Horia o ramas la patriotismu' autentic, autohton, de loc...de etnie.
12 ore · Nu-mi mai place · 2


Asociat Fondator Horia Grancea. Ar trebui sa simtim patriotism fata de UE?
12 ore · Îmi place


Liliana Manolache uite eu cred ca asta e o forma de patriotism : O insula in Grecia unde oamenii traiesc diferit dupa reguli stabilite de stramosi.
-In aceasta insula , nimeni nu are dreptul sa fie seful altcuiva ,
-toata lumea care traieste aici are dreptul sa detina o bucata de pamant pentru a o cultiva ,
-nu exista proprietari de terenuri mari , nici macar statul ,
-in fiecare comunitate exista un judecator ,fara tribunal ,
-orice tanar care ajunge la maturitate poate sa dobandeasca o bucata de pamant daca doreste sa o munceasca ,
-este interzis orice fel de imprumut intre localnici,
-singura banca de pe insula este destinata turistilor,
-nimeni nu poate cumpara in insula cu card bancar , localnicii nu accepta sa li se plateasca decat cu bani,
-vanzarea de pamant catre straini se face doar daca acestia doresc sa-si construiasca o casa,
-daca vrei sa construiesti un hotel nimeni nu-ti va vinde pamant in Icaria....
-Cel mai mare procent de absolventi de studii superioare din intreaga zona Mediteraneana.
-nici o sinucidere in istoria insulei , nici un divort , nici o criza...
12 ore · Nu-mi mai place · 1


Dorin Mario Inainte de formarea "statelor" oamenii se asociau pe compatibilitati si unii se stabileau pe un teritoriu , altii nu . Nu putem sa i numim patrioti si pe cei ce migrau impreuna in cautarea hranei ? Cei ce se stabileau pe un teritoriu , in cazul in care el devenea desert ( sa zicem ) sau neproductiv , ei se mutau. Erau patrioti sau nu ? Nu exista notiunea de "stat" , evident ca nu erau incorsetati in diversi termeni de dependenta de cuvinte. Si cum au aparut statele ? Prin asocieri libere sau prin cuceriri ( deci fortat ) ?
12 ore · Editat · Îmi place


Lhp Imobiliare daca esti roman , e simplu sa fii patriot chiar daca romania nu mai existsa , treci la zamolxism si bagi meserie .
12 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Am divagat de la subiect...pe aratura iubirii. Si patriotul si teroristul au iubire. Pot sau nu fi de sorginte religioasa. Daca sunt, inseamna ca granita intre ele este foarte sensibila sau nu exista deloc.
12 ore · Îmi place


Asociat Fondator eu nu simt niciun fel de patriotism fata de UE, deoarece patria mea este Romania.
12 ore · Editat · Îmi place


Lhp Imobiliare fondator , greseala maxima u.e ve majoritar latino .
12 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Inseamna ca insula aia a devenit o constiinta in sine. Ar trebui sa ceara separatiune de la politicul elin, sa nu se molipseasca. E ca o oaza de patriotism intr-o Grecie a orgoliului istoric.
12 ore · Îmi place · 1


Asociat Fondator Imi asum aceasta "greseala"
12 ore · Îmi place


Lhp Imobiliare religia crestina sanse 0 fara imperiul roman .
12 ore · Îmi place


Nicolae Tudor Prin nastere ne legam de spatiul in care vietuim. Unii credem ca nu suntem adusi acolo intamplator si actionam pentru mai binele cetatii, dupa ce ne instruim oarecum. Cetatea are legi gandite sa apere adevarul si viata si un sistem administrativ, platit de popor, care sa le aplice, sistem compus din oameni alesi sa slujesca faptura umana. In cazul in care apar forte ostile cetatii, care lupta sa o inrobeasca, comunitatea se ridica, prin patriotrism, si isi apara teritoriul – in fond libertatea si valorile. Daca exista in Cetate oameni carora nu le pasa ca sunt sclavi sau oameni liberi sau ca li se fura sau distruge zestrea culturala exista un sigur vinovat: administratia cetatii fiindca, prin actiunile sale a despartit oamenii, pentru a-i controla si conduce, iar apararea se face, in extremis, prin mobilizare dictatoriala si arcan. Personal cred ca lumea noastra este atat de stramb alcatuita incat mi se infatiseaza cu mult sub firesc, deoarece societatea este impartita in oameni puternici care se ingramadesc in jurul oportunitatilor financiare create de sistem/stat si oamenii fara putere financiara (saracii) nevoiti sa se supuna, impotriva constiintei lor. Aparitia terorismului este o forma de lupta intre partea exploatata de sistem, care a avut curajul sa se instituie ca forta de aparare a unor oameni/valori. Intre patrioti si teroristi nu exista o lupta, de fapt patriotii nici nu exista, fiindca ar fi o forta si nu ar permite sistemului sa faca omului nici cel mai mic rau, in fata lor. Cu atat mai mult cand ii injura de mama. Regret cand aflu ca actiunile teroristilor secera vieti nevinovate si ma intristez cand societatea civila condamna doar terorismul, fara sa ii traga la raspundere pe cei care au impins la teroare. Sa luam un exemplu: Miron Cozma. Acesta conducea un sindicat care a iesit in strada fiindca sistemul nu oferea protectia necesara supravietuirii si a cerut ca seful guvernului sa vina in mijlocul lor sa le explice situatia. Vazand ca cererea nu le este auzita, minerii au inteles sa vina ei la primul ministru, dar sistemul opresiv i-a inconjurat cu armele de foc ale politiei si armatei obligandu-i sa stea acasa si sa accepte situatia, iar liderii au fost arestati si condamnati ca teroristi. Asadar, cand vorbim despre terorism, trebuie sa despicam mai mult firele in patru, sa intelegem daca exista revolta de dragul raului sau raspunsuri la provocari.
12 ore · Îmi place · 2


Cacoveanu Claudiu Patriotismul cred ca trebuie asociat cu ceva care defineste comunitatea ca valoare si pe tine ca membru al acelei valori. Biblia nu face pomenire de patriotism. Face de iubire, dar ca valoare care transcede definitia umana. In iubirea crestina nu este justificat nimic uman. Este o experienta apriori oricaror forme sau definitii. Poti fi patriot si fara sa ai o asemenea constiinta religioasa. Religia poate fi intrinseca sau extrinseca ideii de natiune. Istoria umanitatii este plina de exemple in acest sens. Iubirea presupune afectatiunea unei valori. Poate fi confundata ideea de Patrie cu cea de divinitate? Depinde de istoria comunitatii din care facem parte. Cum a fost asociata si inteleasa aceasta idee in spatiu si timp. Cam asa cred ca stau lucrurile si in Islam, insa acolo vorbim de comunitati care au asezat religia intr-o pozitie de egalitate, cel putin , cu statul. Cand interesul a ceea ce iubim la noi incepe sa devina un adevar absolut, manipulat, atunci acesta se transforma in fundamentalism. Tot istoria este cea care il fundamenteaza ca si crez si impunere maselor. Iar cand este neanteles si amenintat , atat din afara cat si din exterior, el se apara invocand perceptul religios . Fanatismul este caracteristic doar unei paturi minore al fundamentalismului religios. Este o secta care are ca si convingere un tip de patriotism atipic bazat pe represiunea fizica. Jihadistii pun pe primul plan lupta impotriva necredinciosilor care atenteaza la invatatura Coranului. Cruciadele, ce au avut la baza? Nu stiu care sunt mai manipulati dintre crestini si musulmani! Cazul Irlandei de Nord... In fine, interesul poarta fesul manipularii intotdeauna.
11 ore · Îmi place


Horia Grancea Asociat Fondator, eu cred ca așa cum iubim casa în care ne am născut dar în același timp putem iubi și întreg satul sau întreg orașul sau țara. .. tot așa putem iubi și Europa sau lumea întreagă. .. important este sa nu ne uităm originea locul nașterii, altfel totul devine fals ... lipsit de substanță. Ceea ce da valoare unui individ este tocmai unicitatea și tot unicitatea e cea care da valoare unui popor sau unei etni. Dacă în ue se va încerca să se facă un amalgam cenușiu din culorile vii ale popoarelor care o formează va fi dezastru. Dacă se va dori un mozaic viu colorat și viu nu as avea nimic contra ue.
11 ore · Îmi place · 2


Cacoveanu Claudiu ...unitate intru diversitate. Asta-i UE! De aia o iubesc io ase de mult. Pentru ca profit de deschiderea ei, intr-un plan individual, chiar daca detrimentul este mai mult sau mai putin antinational. E o manipulatiune cu conexiune inversa care isi atinge scopul ei finit. Asta dincolo de orice conspiratiuni...national-economice.
11 ore · Îmi place


Asociat Fondator Cam asa gandesc si eu. Ceea ce e extrem de cert, este ca se munceste enorm ca UE sa devina SUE si mozaicul sa devina un amalgam cenusiu, cum spui.
11 ore · Editat · Nu-mi mai place · 2


Asociat Fondator Exemplu de UE, ca un mozaic viu colorat:http://www.dw.de/eu-passes-controversial-gmo.../a-18188282



EU passes controversial GMO food law | Europe | DW.DE | 13.01.2015
The European Parliament has voted to give member...
DW.DE|DE DEUTSCHE WELLE (WWW.DW.DE)
11 ore · Nu-mi mai place · 1 · Şterge previzualizarea


Cacoveanu Claudiu ....natiunea europeana. Asta-i poftatiunea ce-am poftit! Ar trebui sa invatam sa iubim aceasta mareata natiune intocmai ca pe natiunea noastra. Si in aceasta mareata natiune unele natiuni conglomerate ar trebui sa aibe mai multe drepturi decat celelalte inferioare nu ca specie, ca gen. Pasul urmator ar trebui sa fie federalizarea natiunilor in regiuni pe criterii economice, in care meritocratia lui Primo sa isi spuna cuvantul. Iar tiparele si tiparnitele nationale ar trebui sufocate de un nou curent filosofic care sa se constituie intr-o conceptie unica, chiar fundamentalista, in ceea ce priveste idealul ei. Ecumenizarea elitelor si conceptelor sa fie de asa natura incat generatiile urmatoare sa considere istoria continentului o grava eroare umana la adresa fainului concept promovat de Uniune. Iar motto-ul Uniunii sa fie de inspiratiune umanisto-arianista - Natiuni ale Europei, uniti-va! Si astfel se va crea o noua ordine, intercontinentala, ar carei menire sa fie primatul devenirii istorice in dauna Creatiei. Cred ca asta e viitorul...si martiriul, deopotriva, si a celor contra si a celor pro!
11 ore · Îmi place


Horia Grancea Claudiu faci ce faci și te exprimi tot în același cod imposibil de înțeles pentru majoritate. Și de ne înțeles pentru mine doar de ce o faci.
11 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu ...pentru ca sunt in concediu!
11 ore · Nu-mi mai place · 1


Cacoveanu Claudiu ...si ma exprim mai liber, ca de obicei!
11 ore · Îmi place


Horia Grancea Aseară după ce am scris acesta postare mă temeam ca nu va stârni niciun interes dar de vină era doar ora nepotrivita
Apreciez acum diversitatea comentariilor făcute cât și faptul ca E-Politic Maier a dat un pronostic greșit pe acest subiect.
10 ore · Îmi place · 1


Cacoveanu Claudiu ...a avut sau ai noroc ca sunt in concediu! De asta... In orice caz subiectul este unul fals, in opinia mea. Sa alaturi, sa asociezi patriotismul, ca idee, cu terorismul ca si fenomen,mi se pare deplasat. Patriotismul este o stare, mai mult sau mai putin experimentata de indivizi, cu experiente de genul acelora la care se refera distinsa dna. Liliana, in timp ce degenerarea acestor sentimente , mai mult sau mai putin manipulate, in viziunea ta, draga Horia, constituie un negativism al patriotismului ca si valoare nu neaparat ca si convingere. Dar fiind in concediu, elucubratiile timpului imi permit sa fac aprecieri despre anumite stari de spirit profane, la gandul ca un adevar poate fi relativ sau nu functie de subiectul uman care-l experimenteaza intr-o traire sau alta a constintei. Daca cineva alege sa fie patriot se comporta ca atare, daca alege sa fie terorist, se exprima iarasi ca atare. Eu , am fost ales sa fiu in concediu, exprimandu-ma ca atare... Adica constanta timpului ne definesc actiunile functie de interesul pe care il avem fiecare si portanta cu care alegem acest interes poate fi sau nu exprimata, cuantificabila intr-o anumita stare de spirit. Asta ptr. ca cuvintele nu reflecta, intotdeauna, starea de spirit. Ele sunt interpretabile...
10 ore · Îmi place


Horia Grancea Nu încercam sa asociez cele doua noțiuni ci dimpotriva sa le separ. Terorismul nu poate fi justificat de niciun fel de pretexte cum ar fi cele de ordin patriotic, religios sau economic. Chiar dacă unele state civilizate acționează pe sub mana în mod terorist este suficient ca acele fapte sa fie aduse la cunoștința propriilor popoare pentru ca autorii sa piardă orice urma de susținere politică. Pe termen scurt armele por avea câștig de cauza. Pe termen lung victoria e de partea informațiilor.
10 ore · Editat · Îmi place


Horia Grancea Iar vorba că
Nimeni nu poate minții pe toată lumea mereu
E cât se poate de actuală.
10 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu ...eu asta inteleg din postatiune , draga Horia! Nu ce imi spui tu acuma, si comentariile mele serioase, in legatura cu postatiunea la asta se refera , la ce imi spui tu acuma. Intelegi? Informatia intotdeauna poarta in ea germenii distorsionarii mesagere. Nu ma pot crampona in ea. O pot doar interpreta.
10 ore · Nu-mi mai place · 1


Cacoveanu Claudiu Asa ca, E-politic si mai nu stiu cum o castigat pariul! Am despicat firul in patru ca Hegel, fara sa aflam ce-i teroarea patriotismului exacerbat din Europa natiunilor lui DeGaulle...vizavi de manipulatiunile informatice ale intelectualismului islamic de provenienta americano-..... .
9 ore · Nu-mi mai place · 1


Lhp Imobiliare terorist , om ce lupta fara sa stie de capul lui .
9 ore · Îmi place


Horia Grancea Ideile de la care am pornit discuția erau doua simple și clare
Diferența dintre patrioți și teroriști
Și dacă cei care nu au o tara recunoscută pe hărți se pot defini ca patrioți sau nu.
Prima problema a fost destul de bine conturată a doua nu prea... s a pierdut în detalii cu privire la stabilirea unui termen de referință. .. ceea ce mi se pare un criteriu fals.
9 ore · Editat · Îmi place


Liliana Manolache ati vazut acest video? e despre si " terorism"https://www.youtube.com/watch?v=97ziDzXjh2U



THE LOVE POLICE / LA POLICE DE L'AMOUR Français English
http://www.youtube.com/user/cveitch http://www.youtub...
YOUTUBE.COM
9 ore · Îmi place · Şterge previzualizarea


Horia Grancea Lhp cred ca treaba e mai complexa
Teroristul este exponentul unui grup bine organizat și bine finanțat. Iar în spatele acelui grup stau cercuri de interese economice disimulate în interese religioase, etnice, ideologice sau alte asemenea pretexte.
9 ore · Editat · Îmi place


Asociat Fondator HG, multe discutii despre cuvintele limbajului de lemn.
9 ore · Îmi place


Dorin Mario In tarile care se proclama democratii , evident ca orice decizie pe care ar lua o reprezentantii se presupune automat ca este cu acordul populatiei. Practic populatiile care permit reprezentantilor sa faca ceva , au aceiasi raspundere , daca se considera democratii.
9 ore · Editat · Îmi place


Horia Grancea Apropo de limba noastră ... de lemn...
Lucram cu materialul clientului
9 ore · Editat · Îmi place


Asociat Fondator "RENEGAREA CONCEPTELOR PE CARE SE BAZEAZA ACTUALA FORMA INJUSTA A SISTEMULUI SOCIAL, DATORITA CONSTIENTIZARII SUFERINTEI PROVOCATE DE ACEST SISTEM ASUPRA FIINTELOR OMENESTI
Este evident ca Sistemul social proiectat dezechilibrat, se bazeaza pe un sistem conceptual destinat sa ii justifice regulile si sa castige increderea oamenilor.Acest sistem conceptual ia in considerare cuvintele si nu faptele (ex: sistemul electoral, de oriunde, asigura castigarea puterii in Sistem pentru cei care ofera spectacolul cel mai convingator, pentru cei care au oratorii cei mai buni, fara a avea decat declarativ legatura cu realitatea practicilor sociale si cu satisfacerea nevoilor oamenilor vii; acest spectacol este perfect adaptat pentru fiintele aduse in stare de ignoranta si cu o viata ancorata in compromis zilnic).
Viziunea noastra se raporteaza la faptele care compun realitatea si nu la cuvintele prin care sunt descrise aceste fapte (ex: bine, rau, adevar, egalitate, morala etc), care nu au corespondent in practicile din realitate."http://www.proiectmoral.ro/main.php...



Proiect Moral - Produse
In aceasta pagina sunt prezentate proiectele / produsele publice ale asociatiei nonguvernamentale “Societatea...
PROIECTMORAL.RO
9 ore · Îmi place · 1 · Şterge previzualizarea


Cacoveanu Claudiu Pai nu au...ei lupta pentru ideie. Ei vad ideile, axact cum le vedea si C. Petrescu la noi. Ca le si materializeaza intr-un mod atipic pentru intelegerea si compasiunea umana i cu totul altceva. Islamul transcede granitele istorice. In Europa crestinismul so oprit la stadiul de vama. Ar fi ceva ca si problema natiunilor sa degenereze intr-un islamism de tip intelectualist avand ca impunere ecumenismul, folosindu-se de teroarea ideiilor. Islamul este un tot unitar, ca si radicalismul promovat din el. Crestinismul nu este o unitate de idei. Vrea sa se constituie, dar inca nu este... Pana la urma fundamentalismul unei religii sau al alteia tine de viziune, nu de dogma sau profeti. Desacralizarea dogmei este un pericol pentru umanitate, intocmai ca si terorismul ideii de adevar absolut.
9 ore · Îmi place


Horia Grancea Foarte bun comentariul !
Pentru Asociat. ..
9 ore · Editat · Îmi place


Asociat Fondator Numai putin sa inteleg ceva din mesaj...ca pare scris in chineza
9 ore · Îmi place


Horia Grancea Claudiu. .. cum rămâne cu unitatea islamului când și la ei sunt cel puțin doua grupări rivale într un conflict etern sunitii și shiitii. .. ???
9 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu I ca la noi, in Irlanda, cu protestantii si cei care nu sunt protestanti...
9 ore · Îmi place


Horia Grancea Totuși eu rămân la convingerea ca religiile, etniile și ideologice sunt doar pretexte Iar cauzele reale al vărsărilor de sânge sunt de natura strict economică.
9 ore · Editat · Îmi place · 1


Cacoveanu Claudiu Compromisul economic a rezolvat situatiunea de acolo si dialectica credintei o cristalizat-o printr-un pact firav de neagresiune intre tabere. Avantajul lor a fost geopolitica... In partea cealalalta radicalismele, tot pe fond istoric, sunt alimentate masiv de americanisme si democratii libertine despre notiuni care sunt straine imamilor si pe care inoculatorii le spun drepturi ale omului, pe de o parte, pe de cealalta , ceilalti i spun petrol.
9 ore · Nu-mi mai place · 1


Asociat Fondator Hai sa luam un exemplu concret, deoarece argumentatiile se indeparteaza din ce in ce mai mult de realitatea bruta a faptelor si se duc spre filosofie, iar mie nnu imi place deloc filosofia. Un cetatean de nationalitate romana, dar de etnie maghiara este indreptatit sa se considere patriot daca actioneaza pentru refacerea UNgariei Mari?
9 ore · Nu-mi mai place · 1


Cacoveanu Claudiu Ase cred si io, Horia! Uitate la Irlanda, ce tara bogata este...
9 ore · Îmi place


Liliana Manolache Numai daca este spre binele ambelor tari refacerea aia
9 ore · Îmi place · 1


Asociat Fondator Ha
9 ore · Îmi place


Asociat Fondator Vorbe fara noima
9 ore · Îmi place


Dorin Mario Exact asta ma intrebam si eu Asociat Fondator. Fata de cine trebuie sa fie patriot un sarb nascut in ex Yugoslavia , pe teritoriul Croatiei ( sau Sloveniei , Macedoniei , etc ) . Dar el macar are de ales , poate sta in acea tara in care considera. Intrebarea este daca e obligatoriu sa fie intr o federatie sau e ok cum sunt acum ? Nu e normal ca ei ( fiecare din ele ) sa decida ? Ce facem cu cei ce nu au o tara la care sa se raporteze ? ( kurzii de exemplu ).
9 ore · Nu-mi mai place · 2


Horia Grancea Cat despre Ungaria mare mi se pare o luptă fără sens cât timp ambele tari sunt acum membre în ue și nato. Dacă începem discuția despre existența reala sau nu a Ungariei mari intram intr-o mlaștină care nu duce nicăieri.
9 ore · Îmi place · 3


Horia Grancea Dorin Mario răspunsul meu este ca nu se pot stabili reguli de loialitate
Fiecare face cum simte.
9 ore · Editat · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Ne duce, draga Horia...la radicalisme.
9 ore · Nu-mi mai place · 1


Cacoveanu Claudiu Intrebarea aia sa i-o pune-ti lu' Gherman, din Ardeal! El le are cu ase ceva...
9 ore · Îmi place


Asociat Fondator
9 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Io spun sa schimbam subiectul, sa trecem la alta postare, ca de asta ma plictisi ca Cioran de Univers... Sa il lasam pe dragutu de Horia cu informatiile adunate, ca tot ase le face apologia, si sa dezbatem alta dezbatere...
8 ore · Nu-mi mai place · 1


Asociat Fondator Asta e treaba cu concediul . Apare repede plictiseala!
8 ore · Îmi place


Horia Grancea Nicio grijă, subiectul se va stinge de la sine după ce toți vor spune ceea ce au de spus despre el.
8 ore · Îmi place


Dorin Mario Poate ce zic eu nu are legatura cu subiectul , sau nu are sens , dar daca un copil de 1 an care nu stie sa vorbeasca este mutat in alta tara si nu mai are absolut nici o legatura cu locul in care s a nascut , cu parintii sau cu comunitatea in care s a nascut , va mai avea el vre un patriotism cand va fi mare fata de locul natal ? Patriotismul nu e dat de fapt de interactiunea cu comunitatea in care ne dezvoltam , traim ?
8 ore · Editat · Îmi place · 2


Cacoveanu Claudiu Exact... esentiunea aceasta poate deveni radicala...
8 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Ce spui tu acuma reprezinta un fenomen social pentru noi, Dorin! Cazul asta il am si io... Dar io am decis, pe copilu' meu il fac neamt...regretele raman de discutat la spovedanie.
8 ore · Îmi place · 1


Dorin Mario Problema poate aparea mai tarziu , depinde cat "romanism" ii insufli si cum va sti sa balanseze intre cele 2 patriotisme , cel indus si cel dezvoltat in relatiile cu comunitatea in care se dezvolta.
8 ore · Îmi place


Dorin Mario Daca de exemplu va juca un meci de fotbal Romania - Germania , si el va urmari meciul cu prietenii. Daca va tine cu Romania poate influenta reactiile ulterioare al cercului de prieteni fata de el. E greu sa fi bi patriot.
8 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Patriotismul devine o chestiune de desuetism in Europa conceptilor unitariene si ecumenice. El este o politica de interventionism, pervertita de la scopul ei initial, dintr-un context istoric dat. Are alt sens pentru german sau francez, spre exemplu. Comunitatile sunt organizate acum pe principii economice nu pe afinitati care tin de idei si concepte. Sunt gandite ca un fel de reactiune la o presupusa amenintare din afara. Daca mai fac vorbire de concepte, o fac ca pe un tel comun, ceva care transcede granitele in care patriotismul era odinioara motorul revolutiilor in gandire. Daca e un pas inainte sau inapoi mai sti D-zo...!
8 ore · Îmi place · 1


Lhp Imobiliare romanii vor lamuri primii lucrurile , usor usor vor vorbi doar cei care se pricep , restul carnetel si pix .
8 ore · Îmi place


Horia Grancea Am un prieten din copilărie care pe la 12 ani a plecat cu părinții săi în Israel apoi mai de curând în mod incredibil ne am reîntâlnit pe net. Îmi povestea ca la plecarea pe care el nu o dorea și o trăia ca pe o ruptura părinții îl motivau spunând ca acolo o sa fie bine ca nimeni nu o sa rada de el ca e evreu și sa îl mai facă jidan. Și exact așa a și fost acolo nimeni nu îl face jidan ci îl numește român. .. ca așa sunt acolo români francezi rusi etc..
8 ore · Editat · Îmi place · 1


Lhp Imobiliare romanii sunt cei mai multi .
8 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Draga Horia, ce ne spune Sf. Antonie cel Mare despre ispite?
8 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Fara ispita nu exista mantuire. Si exemplifica cu o viziune pe care a avut-o despre cetati, oameni si diavol... Dar asta in planul credintei este valabila. In celalalt plan este doar o realitate prin care se fuge , se evadeaza din calea ispitei. Daca nu crezi, poti observa asta, Dar daca crezi, spun Sf. Parinti, trebuie sa te rogi pentru ispite, ca stie D-zeu cat sa dea omului ca sa duca, sa nu carteasca si sa se rataceasca.
8 ore · Îmi place


Horia Grancea Cazurile aduse în discuție de către Dorin nu sunt decât excepții la care se mai pot adauga copiii proveniți din familii mixte. Eu nu cred ca un om poate sa simtă ca aparține în mod egal la doua popoare chiar dacă vorbește perfect doua limbi și le cunoaște tradițiile amândorura. .. în sufletul lui știe bine ce este, simte clar.... nu există jumătăți de măsură.
Desi unii nu cred ca exista suflet, eu cred și chiar mai mult de atât , și popoarele au sufletul lor. Relația strânsă intre sufletul omului și cel al poporului este esenția patriotismului. Oamenii cu sufletul uscat atrofiat care nu mai au sentimente ... trăiri, nu pot nici sa simtă apartenența la un popor. .. și în compensație se simt superiori. Dar și aceștia sunt doar excepții.
1 oră · Editat · Îmi place


Lhp Imobiliare horea te intreb ceva nadine e romanca sau nigerianca ?
8 ore · Îmi place


Horia Grancea Mi se pare interesanta aceasta discuție și o voi salva în întregime pe blogul asociat acestui grup.
8 ore · Îmi place


Horia Grancea Asta doar ea știe în sufletul ei.
În acest caz excepțiile nu dovedesc nimic
8 ore · Editat · Îmi place


Cacoveanu Claudiu La copiii crescuti in Germania nu am observat asta. Si in general, la societatea germana. Acolo toti se inchina Sf. Fisc, care-i proteguieste daca i se roaga numai lui. Si chiar am experiente in legatura cu asta. Nu le-am rumegat si nu o so fac nici amu... E curios cum sistemul german creeaza patrioti germani si din bulgari, romani si alte impuritati de ordin genetic. Cred , pana la urma ca sistemul german, de implementatiune educationala, se va rasfrange si asupra copiilor romani modificati genetic prin educatiune si principii, isi vor aduce, prin revelatiune divina, aminte de patriotismul lu' Balcescu, si se vor intoarce in tara sa o curete de manipularile balcanismului din care suntem acum infipti atat de crunt. Poate fi si asta un plan din care tara poate iesi intr-un viitor de sub geniul politicii caragialesti sub care stam acuma.
8 ore · Nu-mi mai place · 1


Lhp Imobiliare ajutoare sociale sunt si in germania , iar daca nr locurilor de munca nu creste pot fi probleme .
8 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu Daca o salvezi pe blog, fa o erata si specifica in ea ca am fost in concediu si am vorbit din plictis. Cele scrise de mine nu ma reprezinta, sunt doar...elucubratii.
7 ore · Îmi place · 1


Lhp Imobiliare claudiu , foarte tarte .
7 ore · Editat · Îmi place


Ionel Carstea Apostol Bologa, eroul din "Pădurea Spânzuraţilor" , pentru români este un erou, pentru Austro-Ungari este un trădător. La fel şi Tokeş pentru români este un trădător, iar pentru unguri un erou. Depinde de ce parte ne aflăm şi cât de subiectivi suntem în analiza noastră.
7 ore · Nu-mi mai place · 3


Jenica Moldoveanu Pentru "linistea" unora in curand se va infaptui Noua Ordine Mondiala, un singur guvern, o singura religie ecumenica..... Toti vom fi marcati, ascultati de "fratele mai mare", toti ne vom ruga unui singur "idol", vom sta la rand pentru ratia de apa asta daca muncim pentru corporatii. Vor fi si unele tabere de partizani care vor fi vanati pentru idealul lor de libertate pe motiv ca sunt teroristi...... Voi ce vreti? Cine sunt teroristii? Nu cumva ei sunt creati de aceeasi tabara pentru a induce teama in populatie? Venim noi si va salvam.... aveti exemplul metoda asa zisilor "eliberatori" care nu mai pleaca pana nu iti stoarce si ultima picatura de resursa!!!
6 ore · Nu-mi mai place · 2


Cacoveanu Claudiu Fain...
6 ore · Îmi place


Ionel Carstea Nu este nici o bucurie.
6 ore · Îmi place


Lhp Imobiliare jenica , mai trec 500 ani dupa care o luam la dreapta .
6 ore · Îmi place


Horia Grancea Jenica Moldoveanu nu crezi ca și noua ordine mondiala poate fi tot o sperietoare menita ca actuala stare sa ni se para ok ... cât timp se poate și mai rău ?
6 ore · Editat · Îmi place · 1


Cacoveanu Claudiu Si totusi , io zic ca omul ca sa traiasca nu are nevoie de patriotism, doar de paine si ...dictatura. Atunci el va fi fericit. Masele sunt intotdeauna supuse rizico-pericolului informarii directionale axate pe o singura optiune de actiune. Corectia gandirii la o axa sau alta nu se face prin lege, ci prin manipulare sau cand aceasta da gres, prin eliminare fizica. Principiile ca si reguli generale sunt aleatoare. Doar o forta extrinseca lor le va conferi coercitiunea asupra unui anumit tip de gandire conforme cu esenta axiomatica a celor care au stabilit directiunea de urmat pentru cei multi. Puterea indiferent de natura ei are in ea germeni coruptionali care fac masele complicitare interesului celor putini. Puterea nu se hraneste cu idealuri, ea este hranita si intretinuta prin iluzia care o confera maselor, a idealurilor de bazar in care se scalda ideatic de la un regim la altul. Legile sub acest aspect sunt o perdea care intretin teama fata de nonconformismul maselor. Dar in dictatura omul este cel mai deplin, el avand nevoie doar de materia intretinerii zilnice, nu si de compusii care-i alimenteaza spiritul. Spiritul sau este dat de supunerea fata de inrobirea intelectului prin forta celui care conduce. Dictatorul insa este un patriot prin definitie. Dictatura este patriotismul pur fata de masele supuse ,axiomatic, gandirii unice. De asta este nevoie de lider, ca sa ignore masele si sa reprime ratiunea nefireasca pornita din egoismul nevoilor sociale.
4 ore · Îmi place


Dorin Mario Si de asta mai si mor dictatorii. Pentru ca subevalueaza parti ale maselor.
4 ore · Editat · Nu-mi mai place · 1


Dorin Mario Totusi de ce nu se multumesc dictatorii cu cei ce isi doresc dictatura , si de regula inchid granitele ? Daca se sustine ca toate "oile" vor stapan ?
4 ore · Îmi place


Cacoveanu Claudiu ...da, dar prin efectul regresiei de istorie, masele isi amintesc , intotdeauna , de dictatorii lor, cu compasiunea edenica a simplitatii vietii lipsite de incorsetarea incertitudinii existentiale.
4 ore · Îmi place


Dorin Mario In general , in cultura romaneasca problema cred ca este nu ca toti doresc stapani , ci ca toti se doresc stapani. Ca majoritate indivizilor luati in parte se supraapreciaza in raport cu restul.
4 ore · Nu-mi mai place · 2


Cacoveanu Claudiu Ai inceput sa extrapolezi si ma pierzi... Eu vorbeam in generalizatiune... Romanii au acuma un exponent de vaza al puritatii intelectuale de sorginte germanistica si care se ghideaza dupa o chestie faina... Nu stiu daca frantuzismele de tip balcanic al clasei politice romanesti rezoneaza cu rigurozitatea, cu rigiditatea lucrului bine conceput al viziunii Johanniste. Depinde de noi, refugiatii europeni ,cu buletin romanesc, de pe FB, daca vrem sa punem umarul la reconstructiunea intelectualista a societatii noastre. Dar nu cred ca ne lasa Presedintele, pentru ca politica se face de catre politicieni, in viziunea domniei sale, si fain spune....
4 ore · Nu-mi mai place · 1


Asociat Fondator Si daca nu stiati si statul roman este acuzat de terorismhttp://sznt.sic.hu/ro/index.php?option=com_content...



Teroarea de stat nu mai poate reveni!
Dupã cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, în Tinutul Secuiesc s-au înmultit actiunile...
SZNT.SIC.HU|DE .
3 ore · Nu-mi mai place · 1 · Şterge previzualizarea


Jenica Moldoveanu Intai de toate nu stiu cum ar fi sa fie, dar intotdeauna omenirea a fost reticenta la schimbari. Eu nu sunt contra evolutismului atatatimp cat imi garanteaza niste drepturi: dreptul la libera exprimare, dreptul de a alege religia, dreptul la proprietate, dreptul la actiune, etc..... Fara sa fiu catalogat extremist, nazist, terorist pentru ca am o anumita opinie "contrara" celor din ordinea mondiala si nu vreau sa-mi fie manipulata si impusa o anumita directie. Concluzie: o fi buna noua ordine mondiala dar nu cu "big brother", nu cu cipul de identificare, nu vreau sa fiu condus de un anumit "popor ales", nu vreau corporatii sa-mi distruga ecosistemul, nu vreau sa vad parade gay sub asa zisa normalitate si multe altele. Sa ne lase in pace cu ura asta insuflata, ba de culoare, ba religioasa, unii sunt oameni iar altii goymi......
2 ore · Nu-mi mai place · 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu