vineri, 2 ianuarie 2015

V-AM LUAT AURUL SI BANII !

” Bai romane, sluga umila ce esti, tu ai habar cine sunt eu ?! Eu sunt stapanul coloniei in care locuiesti tu ! Presedintele, Parlamentul, Guvernul, sefii serviciilor secrete, judecatorii, politistii si procurorii, toti sunt in mana mea si canta dupa cum le joc eu. Bai romane prost, gaina fricoasa ce esti, ai indraznit sa te revolti si sa vociferezi impotriva mea? Nicio problema, stai calm ca te aranjez eu: imediat ai sa fii ridicat din casa de procurori si mascati pe motiv de antisemitism !Iti mai arde acum sa lupti pentru tara ta ?! Hahaha, hahaha, romane prost si fricos, cat de repede am bagat groaza in tine! Romane, eu nu ma ascund si spun totul pe fata : ” Da, iti fur bogatiile subsolului si tu nu ai ce sa imi faci “. Ai idee romane cate milioane de euro primesc slugile mele din mass-media romaneasca ca sa-mi faca propaganda mie?Nu, nu ai idee si nu ai sa afli niciodata ! Hai romane, hai, iesi in strada si urla impotriva mea sa vezi cat de repede ajungi la inchisoare pe motiv de antisemitism, de abia asteapta slugile mele, platite cu milioane de euro pe an, sa-mi faca pe plac!

O romane, o slabule de minte ce esti, tu nu ai idee ca in adancul sufletul meu eu ma tem de tine, imi este frica, dar tu esti prea las si fricos sa-ti dai seama de acest lucru ! “

Bogdan-ChirieacVal-Vilcu


Val Vilcu, o alta sluga platita de mafia jidaneasca de la Rosia Montana, are reactii schizoide! Bine ca stim cine sunt dusmanii…

“Nu ma indoiesc nicio clipa ca acei oameni care protesteaza in Piata Universitatii sunt sinceri. Nu cred ca fac parte dintr-o conspiratie, nu i-au trimis serviciile secrete. Pot spune asta fiindca i-am mai vazut in actiune, iar istoria a demonstrat ca nu erau platiti de nicio putere straina. Totusi, ei au slujit interesele altora.
Vorbesc de tinerii care, in ultimele decenii ale secolului trecut, au blocat trenurile cu rachete Pershing si au oprit uzinele nucleare din Germania. Si ei erau sinceri si ei refuzau status quo-ul politic, capitalismul sau corporatiile. Efortul lor dezinteresat a vulnerabilizat blocul occidental, aflat in plina confruntare cu URSS. N-au avut succes, dar cred ca au reusit sa mai prelungeasca agonia noastra, a celor care sufeream de cealalta parte a zidului, cu cativa ani. Politica ferma a lui Reagan si Thatcher a ferit omenirea de un razboi atomic si a dus, in final, la victorie. Nu cantecele unor idealisti care cunosteau comunismul ”decat” din pozele cu Che Guevara.
Cui a folosit propaganda ”verde”? In primul rand, campaniile ecologiste si pacifiste au folosit oengeurilor tip Greenpeace, care duc o prospera existenta ”corporate” pana in ziua de azi. Politiceni ca Remus Cernea al nostru au reusit sa evite Fortele de munca si sa ajunga, din intretinerea parintilor, direct in fotoliile de parlamentar.
URSS a profitat din plin. Brejnev i-a numit pe mitingisti ”idiotii utili”, care ajuta URSS. Inchiderea programelor nucleare a lasat Germania la mana Gazprom, pana in ziua de azi. Or fi folosit, ei, Planetei? Nu prea cred: in accidente nucleare au murit circa 2000 de oameni, majoritatea in Ucraina. Anual mor in Europa, din cauza bolilor respiratorii la care contribuie si centralele pe carbune, peste 200.000 de persoane.
Cui folosesc ”idiotii” din Piata Universitatii? Politicienii din mainstream nu zic nu unui vot picat moca. Boc, de exemplu. Dar cei mai castigati sunt vecinii. Mitingistii ar trebui sa fie idioti de-a dreptul sa nu recunoasca: folosesc Ungariei, in primul rand. Budapesta a facut o obsesie din blocarea proiectului Rosia Montana. UDMR a cerut si a avut ministerul Mediului, in toate guvernele de pana acum. Nu a dat un referat negativ, care sa poata fi contestat in instante internationale, ci doar a tergiversat o solutie. Impactul e chiar mai mare decat, sa spunem, jocul maghiaro-americanului Soros, celebrul sponsor al campaniei anti-Rosia Montana. Daca e reala aceasta interferenta, ar putea fi justificata de vreo speculatie financiara.
Interesul Ungariei, insa, este ca in Romania, cu care concureaza pentru investitii straine, sa nu existe activitati industriale de anvergura. Decredibilizarea tarii noastre ar fi un atu pentru orice competitor. Daca o investitie de miliarde poate fi blocata politic, de doua oengeuri care fac campanie pe Facebook si scot cativa idealisti in strada, nici IMM-uri, nici mega-corporatii nu vor deschide aici mai mult de un depozit, din care sa ne vanda marfuri produse afara.
Nu vad nici progres, nici viitor in mitingul de la Piata Universitatii, asa cum intelectualii care azi aplauda de pe margine nu vedeau nicio speranta cand masele de imeghebisti urlau in fata la PNTCD: Nu ne vindem tara! Si imeghebistii erau sinceri si dezinteresati ”idioti”, utili celor care au luat-o gratis”.
Val Vâlcu


frank-timis

Frank Timis – Traficant de droguri 


De aproape 20 de ani presa australiana semnaleaza cu regularitate marturii despre retelele traficantilor romani de heroina.
Cele mai recente stiri despre arestari in randul sindicatului romanesc al traficantilor de droguri au fost in 18 august, atat in editia electronica a ziarului “The Australian”, cat si in “The Daily Telegraph”. Presa romaneasca a preluat aceste stiri.
Problema traficantilor romani de droguri din Australia isi are originea in fosta Securitate trimisa de Ceausescu sa faca rost de valuta si sa distruga societatea occidentala din interiorul ei. Fapt confirmat in cartile sale chiar de gen. Pacepa. Astfel au aparut si in Australia odata cu anii ’80 primele evidente ale acestor operatiuni, incepand primele arestari.
Ulterior, in parlamentul federal au avut loc interpelari ale serviciilor secrete australiene cu referire la problema agentilor romani ce coordonau retelele traficantilor.
Dupa ’90 aceste structuri au continuat sa lucreze pe cont propriu, iar banii din droguri se spala in Romania, sub protectia unor oameni politici si a unor agenti din fosta Securitate.
Tragedia comunitatii romanesti din Australia se datoreaza faptului ca in sanul ei are inca organizatii comunitare “de familie”, ce reprezinta interesele sindicatelor traficantilor de droguri. Grav este insa faptul ca tocmai alaturi de aceste organizatii s-au afisat majoritatea “diplomatilor” romani veniti la post in Australia, dupa ’90, si asta desi le erau mereu semnalate aceste aspecte.
Cateva aspecte interesante din viata diplomatica romaneasca din Australia. La inceputul anilor ’90, la Sydney, moare in propria locuinta atasatul comercial al Romaniei, fara ca timp de cateva saptamani colegii diplomati romani sa-i semnaleze disparitia. Este interesant de aflat pe cine si ce servicii a refuzat acest diplomat roman?
Frank Timis -de la traficant la investitor
Pe la mijlocul anilor ’90, Gaf Deac era ambasadorul Romaniei in Australia si conform dezvaluirilor facute recent de revista “Academia Catavencu”, el s-a ocupat de racolarea si aducerea in Romania ca “investitor strategic” a lui Vasile Frank Timis, personaj ce are in Australia condamnari pentru trafic de droguri.
Acest “investitor strategic” ajunge ulterior proprietarul zacamintelor aurifere din Apuseni. Multi se intreaba cum este posibil ca un traficant de droguri, condamnat in Australia, sa ajunga in sferele financiare in care se invarte? Raspunsul este simplu daca s-ar vedea de cata vreme el figura pe statele de plata ale Securitatii!
Activitatea ambasadorului Gaf Deac, in aceea perioada, ajunge sa fie perturbata de jurnalistii Sorin Cerin si George Roncea, cat si de Emilia Markakis, romanca din Sydney care in anul 2002 a fost decorata cu Medalia Ordinul Australiei. La adresa tuturor incep sa curga amenintari cu moartea.
Emilia Markakis apeleaza la sprijinul serviciului secret australian care se instaleaza pentru cateva zile, cu aparatura de interceptare, la domiciliul ei. Iar la numai cateva zile dupa ce serviciul secret australian isi termina treaba, ambasadorul Gaf Deac paraseste Australia! Asta se intampla in 1996.
Pentru contributia avuta la mineriada, pentru serviciile oferite lui Virgil Magureanu la mosia de la Giurtelec, cat si pentru “investitorul strategic” adus in tara, presedintele Ion Iliescu il recompenseaza pe Gaf Deac, dupa “retragerea prematura” din Australia, cu numirea ca director la un institut national ce se ocupa cu statistica (o mina de aur din punct de vedere informational!).
In locul lui vine la post ambasadoarea Manuela Vulpe care recruteaza un alt “investitor strategic” pentru Romania si astfel ajunge Nicolae Cojocaru din Melbourne sa fie proprietarul paravan al Fermei COMTIM din Timisoara.
Pentru serviciile aduse “tarii” Manuela Vulpe este decorata in mod exceptional de presedintele Ion Iliescu si se alege ca bonus cu un master facut la Canberra, in timpul mandatului de 5 ani jumatate, cat a stat in mandatul de 4 ani al unui ambasador!
Nicolae Cojocaru este recompensat cu pozitia de consul onorific al Romaniei la Melbourne. Trebuie cunoscut faptul ca acest Cojocaru avea atributiuni consulare inca dinainte de ’89, pe cand cara diplomatul cu pasapoarte al controversatului Pr. Dumitru Gaina din Melbourne (preot despre care s-a scris destul).
Acest preot, pe langa faptul ca putea fi folosit ca sursa de documente de identitate australiene, ce ramaneau de la azilul de batrani ce-l infiintase inainte de ’89, pe langa biserica romaneasca din Melbourne (documente necesare Securitatii in vederea substituirii persoanelor decedate cu agenti ai Securitatii, ce urma sa fie plasati in alte tari occidentale), se mai ocupa si de reintregirea
familiilor de romani care renuntau la statutul de refugiat politic.
Ceausescu dorea sa dea peste nas occidentalilor, din punct de vedere statistic, cu faptul ca romanii care fugeau din tara nu o faceau din motive politice. Prin intermedierea acestui “preot”, cu cateva zeci de mii de dolari ce ajungeau in conturile Securitatii, iti puteai aduce lejer restul familiei ramase in Romania.
Nicolae Cojocaru a fost mereu un sustinator al echipei romanesti de fotbal din Melbourne, iar cat priveste originea banilor sai, este treaba institutiilor abilitate sa verifice provenienta, inclusiv la sumele aduse in Romania! Si Manuela Vulpe beneficia de amabilitatea acestui consul onorific, cu sponsorizari regulate pentru a merge la coafor in Melbourne.
Interesant este faptul ca Manuela Vulpe a stat si in spatele deschiderii consulatului onorific din Brisbane, unde Romania este reprezentata onorific de o australianca ce lucreaza in domeniul tranzactiilor bancare.
Mentionez ca nimeni din comunitate nu cunoaste cine este persoana respectiva si e grav ca despre existenta acestui consulat onorific romanesc s-a aflat abia recent din ghidul consulatelor editat de australieni.
Nici consulul general Ovidiu Grecea venit la Sydney si nici ambasadoarea Anca Visan venita la Canberra nu au fost anuntati in acest sens, nici de catre MAE, nici de catre fosta ambasadoare Manuela Vulpe.
Cu doar cateva luni inainte de alegeri in mapa ministrului Geoana au ajuns multe din aceste aspecte ale diplomatiei romanesti din Australia si dupa cinci ani jumatate de stat la post, Manuela Vulpe este retrasa si numita director in MAE (acum este pe zona Australia, unde se pricepe cel mai bine, insa face presiuni sa fie trimisa undeva la post in Europa!).
De nenumarate ori s-a cerut ambasadoarei Manuela Vulpe, atat in mod particular, cat si in mod public, sa anunte in Romania institutiile abilitate antidrog in legatura cu situatia din Australia, lucru pe care insa nu l-a facut niciodata. Este interesant de analizat si eforturile facute de Manuela Vulpe in vederea NEDESCHIDERII consulatului general din Sydney!
Spioana fara cifru
Dupa plecarea acestei ambasadoare, la Canberra preia conducerea “jocurilor din Australia” consilierul politic (desi ea se lauda ca ar fi spion militar, dar nu poate trimite secretele submarinelor australiene fiindca ambasada noastra nu are cifru!!!) Florina Sava care isi numeste imediat sotul pe o norma consulara, desi acesta nu are nici un fel de calificare, in afara de cea de consumator de
alcool cu probleme.
Se pare ca Florina Sava a fost declarata “non grata” la postul avut anterior in Canada! Ar fi interesant de vazut de ce?
Din noiembrie 2004 vine la post ambasadoarea Anca Visan, lipsita de experienta, fiind prima sa misiune, si ca atare, este “coordonata” de consiliera Florina Sava. Cert este insa ca aceasta ambasadoare trimite pentru prima data infograme in MAE referitoare la situatia romanilor din Australia implicati in traficul de droguri. Nici un alt ambasador nu a dorit sa sesizeze aceste aspecte!
Lucrurile iau insa o intorsatura neasteptata, prin aparitia la Sydney in pozitia de Consul General a lui Ovidiu Grecea. In numai cateva saptamani acesta pune pe picioare din punct de vedere functional si administrativ consulatul general.
Apoi se implica activ in toate itele caracatitei romanesti din Australia si, in stilul caracteristic, incepe scuturarea din temelii a tot ceea ce aici zacea blocat de zeci de ani, sub controlul unor grupuri de interese.
Se implica in repararea morala a istoriei la Sydney si dupa 30 de ani de cand a fost batuta si alungata de catre securistii in sutana, din biserica la a carei cumparare si-a pus propria casa garantie la banca, Emilia Markakis, decorata in 2002 cu Medalia Ordinul Australiei, este readusa in biserica de catre Ovidiu Grecea.
La postul comunitar de radio este schimbat Emil Cica, cel care timp de 30 de ani a fost o rusine pentru limba si literatura romana. Intra in conflict si cu Florina Sava cand descopera ca ea se ocupa de promovarea exportului australian in Romania, marind astfel deficitul comercial.
Isi permite chiar sa obiecteze impotriva pozitiei ocupata de sotul ei, dat fiind faptul ca acum consulatul din Sydney a preluat deja aproape 50% din activitatea consulara a ambasadei si la Canberra chiar nu mai sunt necesare doua pozitii pentru activitati consulare. Ovidiu Grecea calca si pe interesele traficantilor de droguri si ale cuibului legionar din Sydney!
Ca urmare a acestor actiuni ajunge sa fie declarat incomod de catre mai toate grupurile de interese din Australia si majoritatea incearca retragerea lui rapida.
Apare prima data diversiunea din EVZ cand la lista cu diplomatii ce trebuie schimbati este trecut si numele lui de doua ori si cu un comentariu adresat presedintelui Basescu (trebuie spus ca pe lista oficiala a MAE numele lui Grecea nu figura la schimbare!).
Apoi tot in EVZ, coordonatorul legionarilor din diaspora, Andrei Badin semneaza pe prima pagina un fals ordinar numit “Smecheriile consulului Grecea”.
Vazand insa ca nici de aceasta data nu au reusit, grupurile de interese ale mafiei romanesti din Australia incearca sa forteze MAE prin trimiterea unor scrisori si amenintari cu posibile manifestatii in fata ambasadei si a parlamentului federal, in cazul neretragerii consulului Ovidiu Grecea.
Veti vedea imediat cine sunt cei 5 semnatari ai respectivului protest si ce interese reprezinta ei. Trebuie precizat ca in spatele coordonarii tehnice a acestei diversiuni sta Florina Sava. Infogramele trimise acasa in MAE de ea stau marturie.
De asemenea, mai trebuie precizat ca infogramele trimise de Ovidiu Grecea nu au ajuns la toate nivelurile si directiile unde trebuia, datorita “precautiei” avuta de Manuela Vulpe, responsabila de zona Australia, cat si datorita lui Gabriel Branzaru, directorul directiei Comunitati externe din MAE.
Acesta este responsabil si de esecul organizatoric de la Luxembourg, unde premierul a fost scos pe usa din spate de la bucatarie, datorita revoltei reprezentantilor diasporei romanesti.
Lautar traficant
Primul este George Mitin Variesescu, presedintele organizatiei Mihai Eminescu. In Romania a fost dirijor de tarafuri lautaresti si organizator de spectacole folclorice. Cu putin inainte de ’89 fuge din tara cu banii adunati la un astfel de spectacol lasand artistii neplatiti.
Ajunge la Sydney si se implica in viata organizatiei Unirea, de unde “demisioneaza” la scurta vreme cu tot cu cele cateva mii de dolari din contul organizatiei. Infiinteaza propria sa organizatie (de familie) folosind numele poetului nostru national si editeaza o revista (xeroxata) cu acelasi nume.
George Mitin Variesescu se autointituleaza profesor, desi nu a profesat nici macar o ora in Australia, cat despre vreo echivalare sau vreun loc de munca nici atat. Desi tine sa fie presedintele unei organizatii romanesti, la sosirea in Australia el a solicitat sa aiba translator sarb, si nu roman!
S-a implicat in aducerea lautarilor din Romania si organizarea balurilor la Sydney, dar asta numai pana in momentul cand prietenul fiicei sale, celebrul traficant “Fantomas”, a fost arestat si condamnat ani grei de puscarie pentru droguri. In 1999, Mitin se ocupa de ramanerea in Australia a luptatorilor Adrian Bulai si Mihai Emil, veniti la CM de lupte de la Sydney.
Intregul lot de luptatori veniti la Sydney in ’99 au abandonat delegatia chiar inainte de competitie, facand Romania de rusine. Luptatorii amintiti anterior sunt sprijiniti de organizatia Mihai Eminescu si, fiindca se declara homosexuali persecutati in Romania (!) reusesc sa primeasca dreptul de a ramane in Australia.
Sunt cazati la Mitin, iar in scurta vreme Mihai Emil este condamnat si face un an de puscarie pentru droguri. (Amintesc faptul ca si luptatorii arestati acum cateva luni la Constanta, avand asupra lor mai multe kilograme de heroina adusa din Turcia, au fost in 2000 la Olimpiada din Sydney, unde se pare ca au fost racolati de retelele romanesti ale traficantilor de droguri!).
Prin casa lui Mitin a mai trecut, ca si chiriasa, o alta romanca ce acum este arestata tot pentru trafic de droguri.
George Mitin Variesescu isi foloseste organizatia si pentru sprijinirea, contra sumei de 5.000$, a celor ce doresc sa vina si sa se stabileasca in Australia. Detin in acest sens declaratia preotului noii parohii ortodoxe romanesti din Sydney, Ioan Vasile Prundus care el insusi a fost santajat si i s-a pretins aceasta suma.
Ba chiar, fiindca a refuzat sa plateasca, s-a trezit pus in situatia ca Mitin a solicitat departamentului de emigrare sa nu-i mai fie acordat statutul de rezident permanent si sa fie expulzat. Fiindca se infiltrase printre fondatori, Mitin a pus mana pe actele parohiei si nu le-a restituit decat dupa ce a fost chemat in fata legii.
Actele s-au recuperat, insa suma de bani din contul parohiei a disparut! Dupa cum am mai spus, revistele editate de acest impostor sunt folosite pentru terfelirea personalitatilor noastre comunitare, in special a tinerilor preoti canonici ai BOR pe care ii avem in Australia. Mitin are editat si un volum de poezii dedicat lui Vasile Frank Timis, inca de pe vremea cand acesta opera in Australia.
De asemenea, a fost un sustinator public al ambasadorului Gaf Deac si a terfelit jurnalistic pe toti cei care faceau dezvaluiri privind activitatile necurate in care era implicat ambasadorul. Recent, Mitin a facut presiuni la “Jurnalul National” pentru a fi sterse anumite comentarii legate de mafia din Australia!
Asociatii pentru spalari de bani
Nicolae Almajan. La scurta vreme dupa arestarea lui “Fantomas”, fiindca Mitin isi pierde spatele financiar, aducerea lautarilor si organizarea balurilor la Sydney este facuta de organizatia “cultural sportiva” SEMENICUL, prezidata de Nicole Almajan si avand ca membri intreaga sa familie. Acesta mi-a marturisit ca el aduce lautari si face baluri numai cand traficantii il sponsorizeaza.
De asemenea, mi-a marturisit ca organizatorii balurilor din Adelaide si alte orase sunt traficanti. Cert este ca in 2004, Petre Sarbu, presedintele organizatiei romanilor din Adelaide si organizator al balurilor, este arestat impreuna cu sotia.
Trebuie cunoscut faptul ca lautarii sunt folositi pe post de carausi de bani din Australia catre Romania, bani care apoi se intorc in Australia insotiti de acte de la notar ca respectivul fie i-a mostenit, fie a vandut o proprietate in Romania. Sau sunt investiti direct in Romania.
Exemplul concret este traficantul condamnat in Australia, pe nume Vrancica, ce in prezent este proprietarul vaporului-restaurant din parcarea de TIR-uri de la Gura Vaii. De asemenea, se cunoaste cazul concret al unui “lautar” care coordoneaza investitiile din Romania ale unui traficant roman din zona Brisbane, ce deja a fost arestat.
Sunt foarte multe de spus, dar trebuie asteptat ca serviciile secrete australiene sa-si termine treaba! Nicole Almajan si organizatia SEMENICUL patroneaza si echipa de fotbal Rapid Sydney, echipa ce are in randul veteranilor foarte multi fotbalisti cu cazier pentru droguri, iar noua generatie le calca pe urme, dupa cum vedem, prin Cioara Robert.
Acesta este unul din varfurile de atac de baza ale echipei Rapid Sydney (si se pare ca e nepot al fostului consilier prezidential Dan Iosif). “Soacra” lui Robert, Nicoleta Hanza, e cunoscuta in comunitate sub numele “Recidivista”, si ea se ocupa, la meciurile echipei Rapid, club apartinand de organizatia SEMENICUL, de prepararea si vanzarea gustarilor calde!
Ovidiu Grecea l-a avertizat public pe Nicolae Almajan asupra faptului ca se cunosc de catre autoritatile romane aspecte legate de lautari si traficanti si ca ar fi bine sa inceteze.
Din acel moment, Almajan declara peste tot ca se va ocupa de alungarea lui Grecea din Australia, prin organizarea unui protest impotriva lui in fata ambasadei si a parlamentului, si va forta autoritatile romane sa-l retraga. Acesta este motivul pentru care Nicolae Almajan a semnat acea petitie catre MAE prin care cerea retragerea consulului general!
Trebuie cunoscut si faptul ca Nicolae Almajan incearca o alta infractiune si anume, obtinerea unei compensatii de la fostul loc de munca, pe motiv ca si-ar fi accidentat spatele. De aceea, atunci cand iese in public, roaga pe prieteni sa-i conduca masina, pentru a lasa impresia ca lui nu-i permite spatele! Este, in schimb, filmat cum dansa la o nunta.
Tot Nicolae Almajan este cel care mi-a transmis amenintarile cu moartea, din partea unui traficant ce recent a fost condamnat la 17 ani de puscarie. El a incercat sa-l intimideze si pe George Roca sa nu vina alaturi de mine in colectivul redactional al revistei.
De la microfoane, in diaspora
Sofia Iosif, grecoaica din Romania, presedinta organizatiei UNIREA, este si ea semntara protestului. Ea a semnat fara a se consulta si a obtine acordul membrilor organizatiei respective, unde secretara este Emilia Markakis.
Trebuie cunoscut faptul ca Sofia Iosif este sotia lui Iosif Pricop, nimeni altul decat antrenorul echipei Rapid Sydney, unde se invart veteranii traficantilor si dupa cum vedeti si noua generatie a celor ce sunt arestati. Iosif Pricop, pana la plecarea din Romania, a lucrat la ferma securitatii de la Peris si se ocupa de aprovizionarea cu alimente la domiciliu a celor din Securitate si din CC.
Emil Cica este semnatarul din Melbourne al protestului impotriva lui Ovidiu Grecea si are toate motivele sa o faca. Inainte de plecarea din Romania, Emil Cica a fost, conform unui articol dintr-o alta revista, secretar de partid la Electromagnetica Bucuresti (fabrica de microfoane a Securitatii!).
Ajunge in Australia, unde extrem de rapid il urmeaza familia, dupa care ajunge crainicul postului romanesc de radio finantat de guvernul australian. Desi a fost o rusine din punct de vedere al limbii si literaturii romane, timp de 30 ani nimeni nu l-a putut schimba de la microfon.
Interventiile lui Ovidiu Grecea fac insa ca microfonul acestui post comunitar de radio sa ajunga pe mana unei persoane profesioniste si care este pe placul intregii comunitati. Emil Cica este un apropiat si al fostului preot cu misiune, Gaina, din Melbourne, precum si al consulului onorific Cojocaru.
Emil Cica a pedepsit recent, prin excluderea din comitetul redactional al unei reviste, pe George Roca, membru al Academiei Romano-Americane si membru al Academiei pentru Stiinta, Literatura si Arte, pe motiv ca a devenit corespondent al agentiei de presa Romanian Global News, unde a mediatizat activitatile consulului Ovidiu Grecea.
Emil Cica a interzis si mediatizarea la postul comunitar de radio, a anuntului privind initiativa aducerii TVRI in Australia, motivand ca: “cine mai vrea sa vorbeasca romaneste , sa se intoarca in Romania!” Apoi a facut presiuni la Radio Romania International pentru a fi mediatizat “conflictul” cu Grecea!
Spoliatori ai comunitatii romanesti
Mihai Maghiaru, un alt semnatar al protestului, este presedintele asa numitei asociatii a romanilor din Australia, care, desi fiinteaza de zeci de ani, nu dispune decat de un site, avand doar un patrimoniu virtual.
In acest caz, lucrurile sunt si mai interesante, Maghiaru facand parte din generatia vechilor legionari, motiv pentru care a si fost cooptat in comitetul de organizare a intalnirii, din acest an, de la Hamilton, din Canada. Mihai Maghiaru era vazut cum intra pe usa din spate a consulatului R.S.Romania pana in ’89.
Acum, el, ca presedinte, si nora, ca secretara a organizatiei respective, fac parte, in numele comunitatii romanesti (fara ca nimeni sa-i aleaga) dintr-un centru finantat guvernamental sa ocupe de emigranti.
Maghiaru a refuzat sa faca publice listele cu romanii care au beneficiat de cazarea in locuinte sociale guvernamentale, sumele de bani incasate pentru fiecare roman pe care organizatia sa il inregistra ca ocupandu-se de integrarea lui sociala, sumele de bani primite in numele comunitatii romanesti, de el, nora sau organizatia sa, de la respectivul centru guvernamental.
Cert este ca, desi aceasta organizatie fiinteaza in numele romanilor din Australia, de peste 50 de ani, ea nu are nici sediu si nici o realizare pentru comunitate.
Pentru toate aceste aspecte a cerut lamuriri si consulul Ovidiu Grecea, asa ca afectand si interesele acestei familii, s-a ales cu diversiunea din EVZ, cu acea carte de oaspeti, iar apoi cu protestul colectiv al celor cinci grupuri de interese care doresc santajarea autoritatilor romane, prin amenintarea cu organizarea unui protest in cazul in care nu-l va retrage pe consulul general Ovidiu
Grecea. Motiv principal fiind ca nu vrea sa le fie marioneta, dupa cum au fost obisnuiti de diplomatii anteriori.
Atragem atentia autoritatilor romane ca acesti indivizi nu reprezinta comunitatea romaneasca din Australia, iar actiunile lui Ovidiu Grecea sunt sustinute de Consiliul Romano Australian, de Asociatia Romanilor din Sydney, de Societatea Spirit Romanesc, de organizatia cea mai dinamica din Melbourne, a lui Augustin Luchian, de toate parohiile romanesti ortodoxe, precum si de bisericile pocaite din
Australia.
Departamentul pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni – DRRP – cunoaste foarte bine situatia din Australia si care sunt organizatiile ce reprezinta cu adevarat interesul comunitar si al Romaniei in acest colt de lume.
Ar fi bine ca toti diplomatii care vin la post in Australia sa tina seama foarte clar de informarile oferite de DRRP si sa nu se mai afiseze public in preajma indivizilor apartinand acestor grupuri de interese.
Scrisoare deschisa catre presedintele Basescu
Domnule presedinte Basescu, va rugam ajutati comunitatea romaneasca din Australia sa scape din ghearele sindicatului traficantilor de droguri, sustineti initiativele consulului general Ovidiu Grecea, cereti initierea cooperarii pe linie antidrog intre Australia si Romania si deschiderea de birouri reciproce cu ofiteri antidrog.
De mai bine de un an sunt supus hartuielii si amenintarii cu moartea din partea acestor structuri. Multumesc si pe aceasta cale serviciilor australiene pentru tot sprijinul oferit. Recent, a inceput sa fie amenintat cu moartea chiar si George Roca pe motiv ca a devenit redactor sef la revista SPIRIT ROMANESC si ca se implica in sustinerea actiunilor lui Ovidiu Grecea.
Detinem extrem de multe informatii despre caracatita romaneasca din Australia, dar fara un sprijin ferm si din partea autoritatilor romane nu putem rezolva aceasta grava problema comunitara.
Laurentiu Fulga este editorul revistei romanilor din Australia – SPIRIT ROMANESC, Directorul Biroului Australian al Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni, Corespondent al Agentiei de Presa “Romanian Global News”
willem
Stephan Lowy, evreu khazar, nascut in Polonia,  stabilit in Elvetia. Are afaceri cu Mark Rich si este implicat, prin interpusi, in proiectul Rosia Montana – Gold Corporation. Detine cateva firme, administrare de oameni de incredere recrutati din randurile mafiei evreo-americane, care se ocupa de imbogatirea uraniului. Este implicat in traficul de arme si droguri ( filiera Brazilia-Columbia ). Detine rolul de katsa-superior ( ofiter Mossad ).
zisser
Moti Zisser, evreu khazar, mason si amic cu Victor Ponta. A venit pe filiera : Statele Unite ale Americii via PSD.Este implicat in urmatoarele doua mari proiecte ( prin interpusi ) :
Mall-ul AFI Controceni ( Africa Israel ) din Bucuresti
Mall-ul Iulius Mall din Timisoara
Este katsa ( ofiter in cadrul Mossad )
wesley-clark
Generalul Wesley Clark ( Macelarul din Kosovo ) – Evreu khazar, stabilit in Statele Unite ale Americii, ajuns consilierul lui Victor Ponta. Se teme sa-si arate fata foarte des prin Romania, din cauza serviciilor secrete rusesti si sarbesti. Unul dintre actorii principali implicati in proiectul Rosia Montana-Gold Coporation.
  eli-papuchado
Eli Papouchado, evreu nascut la Cairo ( Egipt ), partener de afaceri cu Moti Zisser, a participat la ruinarea omului de afaceri Sever Muresan. Are relatii de stransa prietenie cu mai multi mafioti din cadrul PSD-ului. Mai este implicat si pe piata diamantelor ( filiera Africa ). Se pare ca este implicat si-n proiectul “Radisson Romania – World Trade Class Center “. Toate hotelurile din centrul Bucurestiului, sunt detinute/administrate de evrei ( prostitutie de lux, trafic de droguri, camatarie, santaj, lume interlopa ). Nu este ofiter al Mossadului.
yoav-stern
Yoav Stern, evreu khazar si numarul 2 Mossad in Romania, sotul Oanei Cuzino, amic la catarama cu Viorel Hrebenciuc, actioneaza doar la ordinele directe ale lui Mark Rich si George Soros. Are o relatie speciala de prietenie cu un general mason din cadrul Servicului Roman de Informatii, graviteaza in jurul mafiotilor Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase, Victor Ponta. Are interese mari in proiectul Rosia Montana – Gold Corporation. Ofiterii din cadrul Serviciului Roman de Informatii, si-au facut datoria si l-au trimis dupa gratii…a fost eliberat dupa presiuni puternice venite din partea PSD-ului. La ora actuala se plimba intr-o masina de lux, de aproximativ 250.000 de euro, pe strazile din Bucuresti.
sammy-ofer
Sammy Ofer, evreu khazar stabilit in Marea Britanie, se afla in legatura cu Mark Rich. Are o serie de propietati in Romania, cumparate cu ajutorul unor interpusi. Controleaza o parte din presa din Constanta, si-n zona de underground intretine relatii de prietenie cu Radu Mazare si Nuredin Beinur ( finul lui Nicu Gheara ). Propietatile lui sunt foarte greu de identificat, dar se pare ca acest individ controleaza cam tot portul Constanta ( de la marfuri ilegale pana la traficul de droguri si arme ). Nici macar serviciile de informatii romanesti nu detin atatea informatii ca acest individ, un veritabil “shadow-man”.
41

Unul din principalii acţionari ai companiei care vrea să exploateze aurul de la Roşia Montană este suspectat de corupţie şi anchetat în mai multe ţări. Este vorba despre omul de afaceri israelian Beny Steinmetz, care prin compania Beny Steinmetz Group deţine 16% din acţiunile Gabriel Resources, acţionarul majoritar de la Roşia Montană Gold Corporation, cu 80% din acţiuni, restul revenind statului român, prin Minvest SA. O precizare: acţiunile au fost cumpărate de Beny Steinmetz Group cu 67,5 milioane de dolari.
Conform cotidianului britanic „The Guardian”, Beny Steinmetz face obiectul unor investigaţii transnaţionale, fiind cercetat pentru presupuse fapte de corupţie tot în domeniul concesiunilor miniere în vederea extragerii aurului.
Iata ce scriu britanicii despre cazul Steinmetz:
Biroul pentru Fraude Grave se alătură FBI-ului în investigarea BSG Resurse, după ce au fost făcute sesizări de dare de mită în vederea asigurării drepturilor miniere.
O anchetă internaţională, în activităţile unei companii controlată de către unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, s-a răspândit în Marea Britanie şi Insulele Canalului, unde organele abilitate au început să ancheteze o afacere de minerit încheiată cu Guvernul unei naţiuni africane sărace, care valoarează miliarde de dolari.
Decizia luată de Biroul pentru Fraude Grave, din Londra, şi de Unitatea de Investigaţii Financiare, din Guernsey, de a deschide o anchetă în afacerea pe care compania lui Beny Steinmetz a încheiat-o cu statul Guineea, face ca numărul ţărilor în care afacerile miliardarului sunt verificate să se ridice la 6.
Doi angajaţi ai companiei BSG Resurse au fost arestaţi în Guineea, în timp ce un asociat al lui Steinmetz a fost arestat în Statele Unite şi acuzat că a încercat să obstrucţioneze justiţia. FBI-ul încearcă să stabilească dacă acordul de exploatare obţinut de companie încalcă Legea Afacerilor Externe şi legile privind combaterea spălării banilor.
Săptămâna trecută, poliţia din Elveţia a percheziţionat un birou de la o companie asociată cu Steinmetz în urma unei cereri oficiale din partea Guvernului din Guineea şi a unei solicitări din partea Departamentul de Justiţie al SUA. Simultan, poliţia din Franţa a efectuat descinderi în casa unui director BSG Resurse.
Adrian Hale, un ofiţer superior de la Unitatea de Investigaţii Financiare, a declarat: “Pot confirma că se desfăşoară o investigaţie comună cu alte instituţii de aplicare a legii, în ceea ce priveşte chestiunile legate de BSG Resurse şi o companie înregistrată în Guernsey”.
Steinmetz este un om de afaceri israelian a cărui avere este estimată la mai mult de 4 miliarde de dolari. Steinmetz şi compania BSG Resurse sunt acuzaţi de dare de mită, în scopul de a li se asigura drepturile de exploatare minieră în muntele Simandou, din sud-estul Guineea, o regiune care deţine unul dintre cele mai mari depozite de minereu de fier neexploatate din lume.
BSG Resurse a concesionat Simandou la sfârşitul anului 2008, investind 165 milioane dolari într-un program de explorare în zonă. Reprezentanţii companiei spuneau că s-a făcut investiţia fără a avea vreo garanţie a succesului.
Regiunea Simandou este cunoscută ca fiind bogată în minereuri, iar valoarea de concesiune a crescut semnificativ în aprilie 2010, când BSG Resurse a anunţat că a vândut 51% din acţiuni unei companii miniere braziliene, pentru suma de 2,5 miliarde de dolari.
Steinmetz şi compania BSG Resurse neagă acuzaţiile de dare de mită, afirmând că nu există nici o dovadă care să arate că au fost implicaţi în vreo ilegalitate. În schimb, afirmă faptul că sunt victime ale unei campanii de defăimare, condusă de actualul preşedinte al Guineei, Alpha Condé, într-o încercare de a distrage atenţia de la problemele sale politice interne.
Acesta fiind contextul, site-ul corectnews.com pune întrebarea: dacă Beny Steinmetz a mituit în alte state ale lumii înalţi funcţionari publici şi demnitari (pentru a ajunge la zăcămintele de aur), de ce în România ar fi făcut excepţie?
Şi un indiciu pentru cititorii cotidianul.ro: textul de mai sus este o traducere din ediţia de astăzi a cotidianului britanic „The Guardian”, care este citit şi tradus în mod constant de jurnaliştii români. În ce alte publicaţii aţi găsit acest material şi de ce nu este el preluat în România pe scară largă, având în vedere importanţa subiectului în disputatul caz al Roşiei Montane?http://www.cotidianul.ro


Autorităţile elveţiene au efectuat în această dimineaţă percheziţii la locuinţa lui Beny Steinmetz, principalul acţionar al companiei miniere Gabriel Resources. Razia a fost demarată la solicitarea autorităţilor din Guineea, unde Steinmetz, un evreu apropiat Mossadului, a reuşit să pună mâna pe un controversat proiect minier, în care se află unul dintre cele mai mari zăcăminte de minereu de fier din lume
Beny Steinmetz (57 de ani) este cel mai bogat israelian şi este considerat un apropiat al serviciilor israeliene de informaţii. În 2009, el a primit printr-un procedeu controversat drepturi exclusive de exploatare a minereului de fier din lanţul muntos Simandou, din Guineea, considerat unul dintre cele mai bogate zăcăminte de acest fel din lume,    Steinmetz şi-a strâns averea de aproximativ nouă miliarde de dolari din comerţul cu diamante şi multe altele. „Multe altele” pentru că afacerile sale sunt atât de întortocheate, iar holdingul său deţine atât de multe firme, încât este greu să-ţi dai seama cu exactitate în ce anume a investit miliardarul, notează jurnaliştii publicaţiei americane „The New Yorker”.    În lumina costurilor uriaşe pentru ca exploatarea zăcământului să devină posibilă, autorităţile din Guinea au decis în 1997 să acorde drepturi exclusive de exploatare gigantului anglo-australian Rio Tinto, cea mai mare companie minieră din lume. În 2008, directorul executiv al companiei, Tom Albanese, se lăuda în faţa acţionarilor că Simandou este, „fără urmă de îndoială, cel mai mare zăcământ de minereu de fier încă neexploatat din întreaga lume”.    Nu a terminat bine de zis, că guvernul din Guinea a decis unilateral să retragă licenţa acordată companiei, argumentând că Rio Tinto nu a investit suficient pentru a dezvolta mai repede exploataţia.    În schimb, autorităţile au acordat drepturi exclusive de exploatare companiei B.S.G.R. mult mai mici, care nu mai a mai avut niciodată operaţiuni în minerit. Dar B.S.G.R. înseamnă Beny Steinmetz Group Resources. N-aţi auzit de Steinmetz? Nu-i de mirare. Cel mai bogat israelian se fereşte de lumina reflectoarelor, iar orice declaraţie sau apariţie în presă reprezintă un trofeu pentru orice jurnalist.    Directorii companiei Rio Tinto au fost furioşi. S-au plâns ambasadei americane din capitala Conakry şi au sugerat că Steinmetz nu are nicio intenţie de a dezvolta zona minieră, ci pur şi simplu a vrut să obţină concesiunea pentru a vinde apoi licenţa cu un profit substanţial. Rio Tinto susţine că, până în momentul în care a pierdut licenţa, investise deja „mai multe sute de milioane de dolari” şi că planul de dezvoltare era conform graficului.    În aprilie 2009, Ministerul Minelor de la Conakry a ratificat contractul cu Steinmetz. Un an mai târziu, miliardarul israelian vindea 51% din operaţiunile B.S.G.R. în Simandou pentru 2,5 miliarde de dolari către compania braziliană Vale.    Până în acel moment, B.S.G.R. nu plătise nimic statului Guinea – aşa cum se întâmplă deseori în cazul consesiunilor pentru exploatarea resurselor naturale, urmând ca redevenţele să fie calculate ulterior. Steinmetz se angajase doar să facă investiţii de 160 de milioane de dolari, pe care le-a onorat.    Valoarea totală a resurselor din Simandou a urcat la aproximativ cinci miliarde de dolari. Asta în contextul în care PIB al ţării se situa, în acea perioadă, la mai puţin de 10 miliarde de dolari.    „Cei din Guinea care au semnat acest contract sunt idioţi, infractori sau ambele?”, a fost întrebarea pusă de miliardarul sudanez Mo Ibrahim, sintetizând cel mai bine reacţia comunităţii internaţionale.   „Oamenilor nu le place succesul altora. Este deranjat pentru oameni că micul David îl poate învinge pe Goliat”, a declarat mândru Steinmetz într-unul dintre rarele sale interviuri, publicat în 2012 de „Financial Times”. B.S.G.R. a obţinut concesiunea pentru că „a urmărit agresiv o oportunitate”. „Trebuie să te murdăreşti pe mâini dacă vrei să obţii ceva.”   Între timp, valoare zăcămintelor din Simandou a ajuns să fie estimată la 140 miliarde de dolari. Faptul că Steinmetz a obţinut concesiunea prin mită este un secret deschis în întreaga lume, dar nimeni nu o poate dovedi. De câţiva ani, Departamentul pentru Justiţie al Statelor Unite s-a implicat în lupta crâncenă pe bogăţia locuitorilor din Guinea. În aprilie, FBI l-a arestat pe un apropiat al miliardarului israelian, care a fost şi împuternicitul acestuia când a preluat licenţa de exploatare pentru Simandou. Arestarea acestuia face parte dintr-o anchetă amplă asupra lui Steinmetz şi a B.S.G.R., iar americanii n-au încercat să facă un secret din asta.    Pentru Steinmetz, şi dacă se va ajunge la un proces, asta va însemna cel mult că „opţiunile de călătorie i se vor limita” – el are dublă cetăţenie, israeliană şi franceză. Niciunul dintre aceste două state nu şi-a făcut însă un obicei din a-şi extrăda cetăţenii certaţi cu legea americană.   http://adevarul.ro


Politistii din Elvetia si din Franta au declansat, aproape simultan, descinderi la mai multe proprietati, in general birouri, care apartin sau au o legatura directa cu principalul artizan al afacerii Rosia Montana. Miliardarul Steinmetz este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, iar astazi este investigat la nivel mondial in cazul sesizarilor de coruptie din jurul, asa suna comunicatele oficiale, “ unei afaceri miniere de miliarde de dolari”. Prestigioasa publicatie The Guardian precum si Reuters, una dintre cele mai mari agentii de informatii din lume, relateaza in aceste zile pe larg ce se intampla.
Ofiterii de la Geneva au perchezitionat birourile unei firme care oferea servicii de management pentru BSGR, o companie controlata de miliardarul israelian Beny Steinmetz, in timp ce, in Franta, politia a perchezitionat casa unui director al firmei de servicii de management. Raiduri au fost solicitate de catre Departamentul de Justitie al SUA, dupa o perioada de sase luni de investigatii a unor concesiuni miniere profitabile in fosta colonie franceza Guineea.
Politia a perchezitionat birourile din Onix Financial Advisors si a luat o serie de documente. Steinmetz a obtinut dreptul de a extrage jumatate din minereu de la Simandou, dupa ce a investit 165 milioane dolari in explorare.
A fost o afacere care a provocat furia pe scara larga si resentimente, intr-o tara in care milioane de oameni traiesc in saracie disperata, fara apa curenta, electricitate sau fara o  infrastructura, si care, de fapt, era asezata pe unele dintre cele mai bogate depozite de minerale din lume.
La scurt timp dupa ce agentii FBI au inceput sa investigheze circumstantele afacerii Simandou, pentru a stabili daca a existat o incalcare a  legii privind practicile corupte si combaterea spalarii de bani, un asociat al lui Steinmetz a fost arestat in Florida.
FBI-ul a inregistrat o serie de intalniri in care, asociatul lui  Steinmetz ar fi incercat sa obtina distrugerea de documente care detaliaza modul in care a fost achizitionat, prin concesiune, minereu de fier. El a fost acuzat ca a incercat sa obstructioneze justitia, insa neaga orice ilegalitate.
In urma raidurilor din Elvetia si Franta, un purtator de cuvant al firmei Onyx, a declarat: “Onyx nu are absolut nimic de ascuns, cooperand pe deplin cu autoritatile. Nu sunt in masura sa comentez mai mult in acest moment.”
Directorul executiv al companiei, Dag Cramer, a adaugat ca firma “a furnizat autoritatilor elvetiene toate informatiile necesare”.
Steinmetz si BSGR neaga orice ilegalitate privind afacerea Simandou si spun ca sunt victime ale unei campanii de defaimare, condusa de actualul presedinte al Guineei, Alpha Condé, intr-o incercare de a distrage atentia de la problemele sale politice interne. Condé, care neaga acest lucru, efectueaza o ancheta paralela cu cea efectuata de catre FBI.
Luna trecuta, The Guardian a raportat ca Steinmetz a fost anchetat de FBI pentru infractiunea de coruptie.
La inceputul acestei luni, Powerscourt – o firma de piar din Londra, a incercat, de asemenea, sa minimalizeze conexiuni dintre firma lui Steinmetz BSGR si Onyx, spunand ca “sunt separate si complet independente” una de celalalta. Onyx a fost asociat cu BSG Management Services, cele doua firme au avut in comun directori, precum si birouri in Mayfair din Londra.
BSGR si Steinmetz nu au comentat descinderile efectuate in Elvetia si Franta.
Precizam faptul ca, marti, in sedinta de Guvern a fost adoptat proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana, el urmand sa fie transmis Parlamentului.
Potrivit Axa.info.ro, care citeaza Wall Street, in spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care detine peste 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari in proiectul minier din Apuseni, scrie Mediafax.
Gabriel Resources anunta la sfarsitul anului 2009 ca Paulson & Co. si Electrum Strategic Holdings detin cate 18% din actiuni, urmate de Newmont Mining Corp (SUA), unul dintre cei mai mari producatori de aur din lume, si BSG Capital Markets, parte a Beny Steinmetz Group (BSG), cu 9% din tilturi.
Compania canadiana detine 80,23% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, restul capitalului fiind in proprietatea statului roman.
Zacamantul de la Rosia Montana are rezerve de peste 300 de tone de aur si 1.600 tone de argint.http://www.buciumul.ro

O simplă problemă de logică. Valoarea proiectului minier RMGC e abia la jumătatea exportului României pe o lună

Ionuţ Ţene – http://www.napocanews.ro

De ce proiectul de la Rosia Montana este un act de TRADARE A INTERESULUI NATIONAL
Incredibila acțiune de manipulare a opiniei publice operată cu o totală nemernicie de mulți dintre politicienii români și de o mare parte a mass-mediei centrale are ca scop mascarea adevărului despre proiectul de la Roșia Montană, un proiect pe care aceste nevertebrate vor cu orice preț să ni-l bage pe gât.

Adevărul este însă ușor de decelat și pune în evidență atât prostituția intelectuală pe care o practică mulți dintre jurnaliști, cât și ticăloșia cronică a clasei politice românești, cu puține excepții…
Haideți să analizăm, pe rând, toate aspectele implicate:
1. Prima trădare economică – redevența
Această “mare afacere”, prezentată într-un mod agresiv ca fiind de interes național, aduce statului român o redevență de 6% (până acum o lună era de 4%!!!!!). Asta înseamnă că restul de 94% este al firmei Gold Corporation. Cum poate fi un proiect de interes național atâta vreme cât redevența pentru noi este de doar 6%? Atenție! Vorbim despre ceva ce este al românilor, pentru care canadienii (sau cine o fi în spatele RMGC) nu au făcut nimic ca să apară în pământul românesc! Un CEVA pe care statul român l-ar fi putut exploata singur, fără să dea nimănui nimic… Putea fi de interes național, din punct de vedere economic, dacă statul român avea 70 sau 80% redevență. Chiar și în această situație, RMGC ar fi trebuit să spună mulțumesc că poate exploata zona! Simplul fapt că s-a negociat în acest fel arată că cei care au făcut-o au trădat interesul național.
Dar eu mă întreb: dacă statul român împrumută în neștire miliarde de euro de la FMI, ca să plătească pensii și salarii la bugetari, de ce nu împrumută bani și pentru a deschide minele de aur și alte metale prețioase pe care să le exploateze în toatalitate spre interesul național? Pentru că marionetele care ne conduc răspund cu “Să trăiți, am înțeles!” telefoanelor care se dau de la Washington sau Moscova, de la Bruxelles sau Tel Aviv. Pentru că, dacă obiectivul este aducerea României în faliment și pierderea suveranității, atunci trebuie să devenim din ce în ce mai îndatorați și să ne lipsim de tot mai multe dintre resursele care ne-ar permite să ne plătim aceste datorii!!! Gândiți-vă cu atenție la acest lucru, pentru că exact asta se face!
2. A doua trădare economică – restul de metale rare despre care nu se vorbește
Iată ce ne spune, cu toată responsabilitatea, fostul inginer geolog șef de la Roșia Montană, Aurel Sântimbrean, un om care a lucrat vreme de 20 de ani acolo și care cunoaște cel mai bine zăcământul: “Într-un document întocmit de un grup de profesori de la ASE – București se spune, pe calcule, nu pe povești, că valoarea celorlalte metale rare de la Roșia Montană e mai mare de patru ori decît valoarea aurului și argintului de acolo.” (vedeți aici întreg interviul lui Aurel Sântimbrean:http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/interviu-dezvaluiri/aurel-santimbrean/ )Uau! Adică acolo, la Roșia Montană, avem, în afara celor 300 de tone de aur și a celor 1.600 de tone de argint, alte metale rare cu o valoare de 4 ori mai mare decât aurul și argintul, la un loc! Ca să vezi!
În continuare, Aurel Sântimbrean mai spune că: “Din anumite informații, în contractul de concesiune secretizat se spune că orice metal în plus recuperat intră în beneficiul celui care exploatează zăcămîntul.” Curat în interesul național!…
Dacă raportăm beneficiile statului român la întrega bogăție de la Roșia Montană ne vom lua cu mâinile de cap pentru că în această situație în care avem redevență doar pentru aur și argint dar nu primim nimic pentru celelalte metale rare, înseamnă că statul român (ADICĂ NOI) primește în mod real doar 1,2% (unu virgulă doi la sută) din toate boțățiile noastre de la Roșia Montană! Iată că, prin acest proiect ticălos, ceea ce nu au reușit romanii să ne fure acum 2.000 de ani, ceea ce nu au reușit austriecii și ungurii să ia de la Roșia Montană cu forța mai târziu, este cedat în mod iresponsabil și criminal, de bună voie! Este de necrezut, până unde merge această ticăloșie. De aceea vă spun că trădarea este uriașă și toți cei care o comit sau sunt complici la comiterea ei vor trebui să răspundă penal într-o bună zi!
Iată, în continuare, ce se mai găsește în munții de la Roșia Montană, conform analizelor tehnice făcute de fostul inginer geolog șef de la Roșia Montană: “Aș vrea să vă dau doar niște date, pe care le am și în față. În 1970, uzina de la Baia Mare a extras din concentratele noastre: seleniu, indiu, galiu. În 1962, Icechim din București, evidențiează prezența germaniului, 20 de grame pe tona de minereu. În 1973 am recoltat din cariera din muntele Cetate o probă de 350 kilograme de zăcămînt și am trimis-o la analiză la Institutul de Cercetări din Baia Mare. Vreau să vă prezint cîteva din metalele identificate: aur – 1,5 grame pe tonă, argint – 11, 7 grame pe tonă, arseniu – 5000 grame pe tonă, titan – 1000 grame pe tonă, molibden – 10 grame pe tonă, vanadiu – 2500 grame pe tonă, nichel – 30 de grame pe tonă, crom – 50 grame pe tonă, cobalt – 30 grame pe tonă, galiu – 300 grame pe tonă. Aceste probe și rezultate se află în documentația pe care RMCG-ul a cumpărat-o de la Agenția Națională de Resurse Minerale.” Fără comentarii…
3. Manipularea cu roșienii lipsiți de resurse materiale pentru care acest proiect este o salvare
Așa după cum ați putut vedea, RMGC a cucerit piața media centrală cu reclame și mesaje care vorbesc despre cât de necesar este acest proiect pentru locuitorii de la Roșia Montană. În același timp, mercenarii din presă încearcă să “transforme” proiectul de aici într-unul de interes local, față de care nu ar trebui să se exprime oamenii din alte colțuri ale țării. Ei bine, miza este una națională! Pentru cei de la Roșia Montană este o mare păcăleală pentru că, după cei 2 ani în care se va pregăti exploatarea, și pentru care vor fi angajați 2-3000 de oameni, din al treilea an vor mai rămâne doar 600 de angajați. Și chiar și dintre aceștia vor fi mulți tehnicieni aduși din altă parte, așa că roșienii vor mai rămâne cu 3-400 de locuri de muncă. Iar după încă câțiva ani de exploatare intensivă? – Deșertul, lacul cu cianuri, contaminarea, distrugerea patrimoniului cultural de la Roșia Montană, răpirea șansei de a transforma acest spațiu într-un obiectiv turistic care le-ar aduce roșienilor beneficii pentru generații. Merită? Evident că nu! Cu toate acestea, necesitatea stringentă a unui câștig material și ignoranța unor oameni simpli îi transformă pe mulți dintre locuitorii de la Roșia Montană într-o masă de manevră, în niște sinucigași…
4. Consecințele ecologice
Multe mi-a fost dat să aud în viață dar părerea unor așa-ziși specialiști care pretindeau că lacul de cianuri va fi atât de bine purificat încât ai putea bea și apă din el, m-a cutremurat!… Incredibil! Păi, atunci, de ce să mai facă un lac de decantare? Să îi dea drumul cianurii direct în mediu. Ba mai mult, toți cei care susțin proiectul să bea apă, ei și cu familiile lor, doar din această sursă. Să facem o linie de apă cu cianuri pentru politicienii și jurnaliștii care pretind că nu e niciun pericol ecologic…
Oameni buni, un lac de cianuri este un lac de cianuri. Vom rămâne cu el în brațe până la moartea copiilor noștri și chiar și după aceea. Un lac de cianuri este un pericol permanent, el trebuie întreținut mereu. Asta presupune cheltuieli extrem de mari. Cheltuieli pe care le vom suporta în cea mai mare parte noi și generațiile de după noi, pentru multă vreme. Și totul pentru 6% redevență sau 1,2% redevență, dacă luăm în calcul și restul bogățiilor de la Roșia Montană.
Un lac de cianuri poate fi pus în mișcare de un cutremur puternic, de un bombardament într-un posibil război viitor… Este o bombă ecologică care, cândva, poate să producă un dezastru de proporții apocaliptice. Merită oare? Nu, nu merită să ne expunem unui asemenea risc nici măcar dacă statul român ar exploata în mod exclusiv aceste zăcăminte. Există și alte metode. Sigur, poate nu sunt atât de rapide ca să satisfacă rapacitate celor care vor să pună mână cât mai repede pe aur, argint și celelate bogății…
5. Consecințele culturale
Roșia Montană este locul de unde dacii au adus aurul la lumină, acel aur care a salvat Imperiul Roman de la colapsul economic. Minele de la Roșia Montană sunt cele care au fost exploatate apoi de Imperiul Roman, cele care i-au permis să o ducă în bunăstare aproape 200 de ani. Acest patrimoniu, ca și povestea antică ce îl însoțește, este demn de a intra în Patrimoniul Unesco, poate fi un obiectiv turistic capabil să rezolve toate problemele economice ale roșienilor, pentru generații. A-l distruge este o crimă!
Iată că există soluția la manipularea grosolană care invocă necesitățile materiale ale minerilor din Apuseni – transformarea Roșiei Montane într-un obiectiv turistic. De ce autoritățile locale nu îl valorifică? Păi, după o pritenie atât de lungă cu corporația, cum să mai dea înapoi, nu?
6. Concluzii
Trădarea este evidentă, este dincolo de orice discuție! Din nefericire, trădarea este generală – ni s-a distrus industria și agricultura, ni s-a distrus educația și sistemul de sănătate, ni s-au înstrăinat resursele…
În concluzie, constatăm cu tristețe, cu furie, cu frustrare că:
– Trăim într-o țară bogată, dar românii sunt săraci
- Avem un potențial turistic fantastic, dar el nu este exploatat în interesul nostru
- Avem o istorie extraordinară, dar ea ne este furată, ascunsă, distrusă
- Avem resurse naturale uriașe dar ele nu mai sunt ale noastre, au fost date pe nimic
- Avem tineri geniali care câștigă aurul la olimpiade sau la concursurile de inventică, dar ei nu își pot atinge potențialul în România și pleacă peste hotare
Și totuși, nu e nimeni responsabil pentru asta?!
Pe ecranele televizoarelor ticăloșii încă vor să ne dea lecții de economie, de educație, de morală, de patrotism – ei, cei care au îngenuncheat România! Până când, însă?
Omani buni, România este sub ocupație de peste 20 de ani, de aceea se întâmplă ceea ce se întâmplă. Gândiți-vă: o armată de incompetenți nu ar fi putut produce un asemenea dezastru. Pentru că dacă acei incompetenți ar fi avut un dram de onoare, de patriotism, am fi stat mai bine decât acum. Nu s-ar fi priceput ei foarte mult, dar nici nu ne-ar fi vândut pe nimic! Vorbim însă de o armată de trădători, de alogeni în trup sau în spirit, care par să aibă mandat să pună România pe butuci, să o ducă spre faliment și pierderea suveranității. Până la transformarea țării noastre într-o colonie totală nu mai este mult… Timpul este scurt și doar o trezire a conștiinței naționale mai poate salva situația.
Așa că, române, eu îți spun: ieși și apără viitorul tău și al copiilor tăi! Spune NU trădării, minciunii, distrugerii economice și spirituale a neamului nostru. Fă-o acum! Vino în stradă și apără Roșia Montană, oriude te-ai afla! Aceasta este scânteia… Împreună putem reuși!http://stirile.rol.ro/
Atenţie la portavion! Aurul de la Roşia Montană ar putea fi doar circul!

În Munţii Khwaja Rawash, situaţi la nord de Kabul, dar şi în Koh Mir Daoud, lânga Herat si Kharkiz, în provincia Khandahar, există cele mai mari zăcăminte de uraniu din lume, la fel cum, în materie de wolfram, România deţine supremaţia mondială.
Wolframul, un metal mai scump decât aurul şi mult mai preţios, greu de găsit, este vital în industria militară şi spaţială, aşa cum uraniul e vital în industria nucleară. AMERICA nu are zăcăminte de uraniu, iar RUSIA nu deţine zăcăminte de wolfram. Fără aceste două elemente, nu poate exista supremaţie militară.
Aşa cum, în Munţii Khwaja Rawash, din Afganistan, există cele mai mari rezerve de uraniu din lume, wolframul se găseşte în cantităţi INEPUIZABILE şi în starea cea mai pură (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de decantare a lui) doar în ROMÂNIA. La ROŞIA MONTANĂ!
image
Zăcăminte de wolfram, neexplorate niciodată, se găsesc însă, în cantităţi uriaşe, şi în munţii Retezat: zona Gugu-Sureanu, axa care le uneşte trecând prin Vârful Peleaga, ca punct de reper; până în de 1989, toată această zonă era păzită cu străşnicie de către DEPARTAMENTUL ZERO al Securităţii. Este exact zona în care s-a prăbuşit, la sfârşitul lunii iulie 2010 (posibil neîntâmplător!), elicopterul militar israelian cu şapte oameni la bord (printre care şi un ofiţer român).
Cel care a detectat extrasenzorial, aceste zăcăminte este cercetătorul român Vasile Rudan, coordonatorul Departamentului Zero, fondat după 1968. În 2010, în cadrul unor cursuri speciale, destinate profesioniştilor din serviciile secrete militare ale României, Vasile Rudan a dezvăluit existenţa acestor zone. Partea a doua a acestor cursuri n-a mai avut loc, pentru că Vasile Rudan a suferit un atac cerebral, care i-a paralizat centrul vorbirii.
În aceeaşi zi în care profesorul Rudan era găsit aproape mort în apartamentul său din Bucureşti (cu câteva zile înainte, el dezvaluise unor apropiaţi din SRI şi DGIA că fusese de două ori ameninţat cu moartea, de un rus pe nume FONAREFF, fost ofiţer KGB), generalul David H. Petraeus, comandantul forţelor americane din Afganistan, avea aproape aceeaşi soartă. Generalului american i se întîmpla asta deoarece, într-o conferinţă de presă, scăpase un alt adevăr: motivul prezenţei NATO în AFGANISTAN nu erau teroriştii, ci uriaşele zăcăminte de URANIU pur!
Aşadar, agitaţia şi graba de a pune mâna pe minele de aur de la Roşia Montană are, de fapt, o miză mult mai “consistentă”: rezervele uriaşe de WOLFRAM. Şi nu doar pe acestea. Mai există aici argint, titaniu, seleniu, indiu, galiu, vanadiu, molibden, germaniu, arseniu, nichel, cobalt. În toate discuţiile publice nu se vorbeşte decât despre cele 300 de tone de aur şi cele 1.600 de tone de argint, deşi se ştie că valoarea celorlalte metale rare de la Roșia Montană este de patru ori mai mare decât cea a aurului și argintului. În contractul de concesiune secretizat se spune că orice metal în plus recuperat intră în beneficiul celui care exploatează zăcămîntul.
image
Un fost şef CIA spunea că, dacă ştii cum şi cu ce să manipulezi atenţia cetăţeanului şi pui în stânga lui un spectacol de circ, n-o să observe portavionul din dreapta. În cazul de faţă, circul din stânga ar putea fi dezbaterea încrâncenată pe tema cianurilor, iar portavionul din dreapta uriaşele rezerve de metale rare. În concluzie, este foarte posibil ca scandalul cu cianurile de la Roşia Montană să fie doar distragerea atenţiei de la wolfram, titaniu etc… Iar pe cale de consecinţă e posibil ca Roşia Montană Gold Corporation să se dea “bătută” în privinţa folosirii cianurii în exploatarea auriferă, în schimbul unei compensaţii aparent minore, care va camufla marea lovitură. Adică îşi va adjudeca metalele rare, în schimbul renunţării la cianuri, chiar dacă va trebui să scoată aurul cu târnăcopul (cam exagerat spus, dar asta e ideea). Ar putea fi cea mai mare “victorie” a ecologismului în România, spre satisfacţia opiniei publice, dar şi cea mai mare cacealma economică, în care păgubaşul va fi fericit de propria devalizare.
Nota redactiei
(Misu Croitor)

E bine că se verifică informatiile și se compară cu mai multe surse competente.Mulțumesc celor care au procedat astfel și au contribuit cu informatii până acum(la comentarii).Nu și celor care s-au trezit vorbind urât pe blogul meu.
Nu am cunostinte și nici mă pasionează extrasenzorialul(mai ales ca metodă pentru detectarea metalelor).Am văzut că e o întreagă poveste cu care nu am eu de a face…
Motivul postării?
Mi s-a părut interesantă ideea
d-lui Miron Manega : ideea “circului” pentru a distrage atentia oamenilor de la altceva.O procedură diversionistă obișnuită,la urma urmei (am văzut-o și
într-un film cu Bruce Willis..).O putem lua și ca posibilitate reală : ideea că “circul” poate cădea.Judecând lucrurile pe această
idee , ne putem și întreba:cine(într-adevăr) va comanda mult așteptata cădere a “circului”?
.. va juca vreun rol cu privire la viitorul României?(știm cu toții că în politică nu se întâmplă prea multe,fără ca acestea să fie dinainte programate.iar asta : tot un fel de circ?).
Oricum,exploziile cu cianuri trebuiesc evitate.Mai mult,trebuie observate și alte zone din țară .Să nu rămânem distrași de “portavion”.
Rămâne să urmărim evenimentele cu privire la Roșia Montană.Unele deja..le puteți verifica aici.
Pe plan mondial, globalizarea începe să fie criticată de marii lideri ai lumii,care vin cu soluții noi
și neasteptate.
Cu toții denunță “globalizarea bazată pe ideea profitului cu orice pret” și propun ,pe fată.. Noua Ordine Mondială( aterizează “portavionul”?)
Cine va conduce Noua Ordine Mondială?
O întrebare logică ,atâta vreme cât se redactează documente și se dau pe canalele media de stiri ..”propuneri” cu privire la o “autoritate politică mondială independentă(???!!!) … și care să scoată lumea din criză”.http://misucroitor.wordpress.com

dan-sova

Mama vitrega a lui Sova este avocatul canadienilor care vor sa exploateze aurul la Rosia Montana

Escaladarea disputelor legate de exploatarea minieră de la Roșia Montană a scos la iveală un amănunt care a fost trecut cu vederea la momentul în care Guvernul a trimis Parlamentului controversatul proiect de lege care dădea „verde” exploatării cu cianuri. Proiectul a fost promovat în Guvern de ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură și investiții străine, Dan Șova, căruia acum i se aduc acuze de conflict de interese. Asta deoarece mama vitregă a lui Șova, avocata Ana Diculescu-Șova, apără în justiție interesele companiei Roșia Montană Gold Corporation, așa cum rezultă dintr-o prezentare făcută pe siteul propriu. „Asistență juridică acordată companiei Roșia Montană Gold Corporation în toate litigiile derulate, cu privire la una dintre cele mai contestate investiții realizate în vederea dezvoltării unui proiect de exploatare auriferă pe teritoriul României”, stă scris pe siteul mamei vitrege a ministrului Șova la capitolul „tranzacții importante în care a fost implicată”. Pasajul citat a făcut deja înconjurul mediului on-line, iar mulți internauți susțin că ministrul Șova se afla în conflict de interese când a promovat proiectul care ajuta compania apărată în justiție de mama sa vitregă. Mai mult, lucrurile se complică în perspectiva unui posibil proces pe care Roșia Montană Gold Corporation l-ar intenta României dacă proiectul va fi blocat, punându-se întrebarea dacă cea care va apăra interesele companiei va fi chiar mama ministrului al cărui departament ar fi dat în judecată. Nu este prima oară când Dan Șova, și el fost avocat, se confruntă cu acuzații de conflict de interese din cauza firmelor pe care mama sa vitregă la apără în instanță. Recent, un scandal similar a avut loc în privința companiei Bechtel, al cărei contract pentru construcția autostrăzii Transilvania a fost reziliat chiar de Departamentului condus de Dan Șova. Și atunci s-a vorbit despre faptul că Ana Diculescu Șova se prezenta pe siteul propriu drept „reprezentanta cu succes a companiei Bechtel Inc. într-un număr de litigii în contradictoriu cu CNADNR și/sau alte autorități”.
Sergiu Bidilă, A.M.PRESShttp://ampress.ro

Alfred Gusenbauer Foto: Clemens Fabry

Jidanul Alfred Gusenbauer, presedintele pentru Europa al companiei Gabriel Resources. Este apropiat de Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta si mafia masonica a PSD-ului: Mircea Geoana, Adrian Nastase, George Cristian Maior ( agent CIA si seful SRI-ului ). 

In trei ore au pus mana pe sute de milioane de euro cu ajutorul Guvernului Romaniei !!

Adoptarea proiectului de lege privind Roşia Montană determină creşterea acţiunilor Gabriel Resources
Valoarea actiunilor Gabriel Resources Ltd la bursa din Toronto a  crescut ieri cu 3,5%, atingand maximul ultimelor sapte saptamani, ca urmare a anuntului legat de faptul ca guvernul roman a adoptat proiectul de lege referitor la proiectul Rosia Montana- scrie Bloomberg.
Actiunile au atins in 28 august un maxim de 1,87 dolari canadieni, in timp ce la inchiderea sedintei de tranzactionare au scazut spre 1,67 dolari. Ca si comparatie, actiunile au deschis la nivelul de 1,83 dolari miercuri, in timp ce pe 26 august la deschidere erau la 1,70 dolari, iar joia trecuta porneau de la 1,63 dolari. Gabriel Resources Ltd are la tranzactionare un volum de 3,15 milioane actiuni la Toronto Stock Exchange.
Bloomberg noteaza ca proiectul trebuie sa fie aprobat si de Parlament si adauga ca Gabriel Resources s-a zbatut mai mult de zece ani pentru acest proiect critcat intens de asociatiile non-profit care spun ca mediul va avea mult de suferit din cauza exploatarii miniere.
Compania a spus ca acest proeict de lege adoptat de guvern va accelera in mod semnificativ dezvoltarile de la Rosia Montana.
Proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana a fost adoptat marti in sedinta de guvern, el urmand sa fie transmis Parlamentului, a informat Executivul.
Proiectul de lege prevede aprobarea unui acord in baza caruia actionarul majoritar al RMGC va transfera in etape cu titlu gratuit catre actionarul minoritar controlat de statul roman o cota de 5,69% din capitalul social al RMGC. Participatia indirecta a statului roman urmeaza sa ajunga astfel la 25%. Redeventa miniera aplicabila proiectului minier va fi de 6% (fata de 4% in cazul celorlalte miniere) cu optiunea statului roman de a solicita plata acesteia in natura..
De asemenea, investitorul se angajeaza sa intreprinda conservarea, amenajarea si revitalizarea patrimoniului cultural, sa  asigure protectia mediului si eliminarea poluarii istorice, sa contribuie la dezvoltarea economica si culturala durabila a comunitatii din Rosia Montana.
Textul adoptat de Guvern mai prevede declararea proiectului ca fiind de utilitate publica si de interes national deosebit, dar si mandatarea unor entitati publice sa aduca la indeplinire unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana.
Conform planului de afaceri al actionarului majoritar, implementarea si desfasurarea exploatarii minereurilor auro-argentifere vor duce la crearea a 2.300 locuri de munca in faza de constructie si 900 locuri de munca in faza de operare.http://www.realitatea.net

Exploatarea de la Rosia Montana, razboi economic si atentat la sanatatea poporului roman

oşia Montană e o intersecţie de interese şi de drumuri istorice: cea mai veche aşezare atestată din România şi, de câţiva ani buni, cel mai râvnit loc nu numai din ţara noastră, dar şi din Europa. De ce? Simplu: pentru că e cel mai mare zăcământ de aur de pe continent şi, dacă nu se va interveni la momentul oportun, va deveni cea mai otrăvită zonă din Europa. Dar şi simbolul celui mai mare jaf pe care această ţară îl va fi suferit vreodată!
Istoria aurului care a părăsit Dacia în primul secol creştin şi care a reuşit să repună pe picioare un Imperiu Roman zguduit de crize financiare e pe cale să se repete într-un mod inedit. Şi anume, fără ca ţara noastră să se afle, cel puţin formal, sub stare de ocupaţie. Dar dacă ocupantul nu e de zărit în mod direct, cum e posibil ca Statul Român să se fi angajat prin reprezentanţii lui mai noi (PDL) şi mai vechi (PSD) să concesioneze o asemenea bogăţie (economică şi simbolică) în condiţii atât de umilitoare? Spunem aceasta întrucât compania canadiană căreia i s-a concesionat exploataţia de la Roşia Montană pe o suprafaţă de 42.82 km2Gabriel Resources, prin firma creată special pentru acest proiect, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), deţine 80,46% din capitalul social, în vreme ce Statul Român abia 19,31%, prin firma hunedoreană Minvest Deva. Iar aceasta în condiţiile în care, aşa cum susţine Academia Română într-o luare de poziţie împotriva proiectului, în afacerile internaţionale raportul este exact invers: spre exemplu, pe piaţa petrolului, beneficiar este statul-gazdă, ce deţine 85% din capitalul social, şi abia 15% revine companiei care investeşte.1
Nu numai atât, dar, aşa cum ne informează Academia Română, „proiectul, fiind realizat într-o zonă declarată defavorizată, firma RMGC beneficiază de scutiri de impozite pe o perioadă de 10 ani şi reduceri la taxele vamale, astfel că va exporta aurul şi argintul extras practic la preţul de cost”2.
Nu în ultimul rând, exploataţia presupune tratarea minereului măcinat cu cianură. Se estimează că vor fi folosite circa 196 milioane de tone de cianură în decurs de 15 până la 20 de ani, cât va dura proiectul3. Tehnica folosită este cu siguranţă simbolul barbariei moderne: frumoşii munţi din împrejurimile Roşiei Montane vor fi efectiv măcinaţi, lăsând în urmă priveliştea dezolantă a unui pământ stors de vlagă, punctat de găuri uriaşe, pline de balast otrăvit. La acestea se adaugă distrugerea aşezămintelor, a cimitirelor şi a bisericilor, precum şi a unuia dintre cele mai importante situri arheologice din România, monument protejat de UNESCO.
Pericolul ecologic ce planează asupra întregii zone datorită folosirii cianurii în procesul de extracţie este unul real: avem un precedent în dezastrul ecologic de la Baia Mare din anul 2000, când o scăpare de cianură datorită unei exploataţii miniere a poluat masiv apele râului Tisa şi Dunării. Rezultatul? Moartea a 1200 de tone de peşte şi contaminarea resurselor de apă a 2 milioane de oameni. Iar din 1990 şi până acum au existat 30 astfel de cazuri în toată lumea, fiecare având urmări dezastruoase asupra mediului.4

Roşia Montană: locul care ne dezvăluie resorturile crizei mondiale

Care e însă în mod concret miza acestei afaceri? Se estimează că în decurs de 15-20 de ani se vor extrage de la Roşia Montană cel puţin 300 de tone de aur şi 1600 de tone de argint. Preşedintele Băsescu vorbea chiar de 600 de tone de aur şi 2000 de tone de argint.
Unui ochi perspicace nu-i va fi scăpat conexiunea dintre puternica revenire în atenţia publică din ultimul timp a proiectului de exploatare şi modul în care a evoluat criza economică globală. Cum era de aşteptat, generată de o speculaţie uriaşă cu un capital fictiv, criza a condus la o creştere fără precedent a preţului aurului: dacă în urmă cu doi ani, uncia de aur (aproximativ 28 de grame) valora 670 de dolari, astăzi ea se ridică la 1244 de dolari, estimându-se că în viitorul apropiat va ajunge la 1600 de dolari. Astfel, dacă facem un simplu calcul, la preţul actual al unciei de aur, pentru cantitatea minimă de aur ce ar urma să se extragă (300 de tone), avem un profit de peste 13 miliarde de dolari în 15 ani – cel puţin; şi numai pentru aur! Un calcul care să includă şi valoarea argintului ar ridica profitul firmei canadiene mult peste această cifră. În comparaţie cu aceste profituri uriaşe, cele de care ar beneficia statul român sunt rizibile, dar nu ne îndoim că buzunarele politicienilor care au contractat această afacere s-au umflat proporţional.
În lumina acestor evoluţii, de ce ne-am mai mira că investitorul canadian e cu atât mai determinat să-şi asigure investiţia prin orice mijloace, cu toate că din 2007 instanţa i-a anulat de două ori certificatul de urbanism pe care autorităţile locale l-au acordat cu dragă inimă şi desaga plină? Şi, în ciuda protestelor care vin din toate părţile – a oamenilor de ştiinţă români din ţară şi de peste hotare5, a specialiştilor europeni, a Academiei Române, a tuturor confesiunilor religioase din ţară, a unei bune părţi a presei şi a 95% dintre români – autorităţile locale şi partidul aflat la guvernare, în frunte cu preşedintele Băsescu, continuă să inventeze experţi pentru care exploatarea e perfect sustenabilă.
Compania canadiană Gabriel Resources prin braţul său RMGC e însă tenace: şi-a asigurat sprijinul partidului aflat la guvernare sponsorizând campania electorală a preşedintelui Băsescu din 2004. În ultimul timp, ziare precum Evenimentul Zilei au început să facă reclamă proiectului de exploatare, iar cei mai înverşunaţi opozanţi ai acestuia din trecut, membrii UDMR, au început să aibă declaraţii mult mai împăciuitoare. În luna iunie, compania canadiană a primit un nou certificat de urbanism, urmând astfel ca procedura de autorizare a proiectului să se reia – după cum a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely.
Deşi a afirmat că nu va aproba proiectul decât dacă este „101% convins” că proiectul nu va afecta mediul şi că va aplica legea în vigoare, ministrul a ţinut să precizeze că concentraţia de cianură ce urmează a fi folosită se integrează în limitele impuse de legislaţia europeană. Parlamentul European a votat însă în luna mai o rezoluţie prin care interzice folosirea cianurii în minerit, dar ministrul a ţinut, din nou, să sublinieze că rezoluţia nu e obligatorie pentru România.6 Aşadar, când rezoluţiile europene ne susţin interesele, acestea nu sunt obligatorii, dar când rezoluţiile europene ne batjocoresc credinţa (precum cele privitoare la promovarea homosexualităţii în societate) sau ne pun în pericol existenţa ca neam, atunci acestea trebuie aplicate de urgenţă – doar „vin de la UE şi nu se discută”.

Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti!

Pe data de 18 decembrie 2009, înainte ca guvernul să fie votat în Parlament, iar Adriean Videanu să fie confirmat în funcţia de ministru al economiei, acesta făcea o afirmaţie cel puţin ciudată: anume că proiectul de la Roşia Montană urma să fie cuprins în programul de guvernare. Adriean Videanu este şi cel mai mare susţinător al proiectului, afirmând că acesta va scoate ţara din criză.
Ce se întâmpla însă în aceeaşi zi, cu câteva ore mai înainte de declaraţia viitorului ministru al economiei, în Toronto, Canada? Potrivit jurnalistului Mihai Goţiu, compania BSG Capital Markets, parte a holdingului Beny Steinmetz Group (BSG), cumpăra acţiuni în valoare de 67,5 milioane de dolari – echivalentul a 9% din compania formată special pentru proiectul de la Roşia Montană: Roşia Montană Gold Corporation (RMGC)7.
Beny Steinmetz Group este un mai vechi prieten al lui Adriean Videanu, de pe vremea când acesta era primar al capitalei, iar compania intrase pe piaţa imobiliară din ţară prin intermediul unui apropiat al lui Adrian Năstase, Remus Truică, încă din 2008. Acesta din urmă – personaj destul de controversat, de altfel – a intrat în aceeaşi perioadă în afaceri cu strategii electorali israelieni ai fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu. Declaraţia viitorului ministru al economiei era făcută nu atât pentru opinia publică românească, ci era mai degrabă o asigurare pentru BSG că nu va investi fără folos în compania canadiană.
Dar cine este Beny Steinmetz Group? Într-o investigaţie din 2008, Evenimentul Zilei dădea la iveală faptul că holdingul BSG este patronat de magnatul israelian Beny Steinmetz, cu o avere estimată la 3,6 miliarde de dolari, acesta fiind implicat într-o serie de incidente sângeroase în exploataţiile de diamante din Africa, Republica Sierra Leone. Compania era acuzată că a fost implicată în evenimentele sângeroase din republica africană din 2007 şi 2008, care s-au soldat cu omorârea de către poliţie a câtorva zeci de băştinaşi ce s-au revoltat împotriva condiţiilor inumane în care sunt nevoiţi să muncească.
O investigaţie mai aprofundată ne aruncă însă în lumea întunecată a pieţei mondiale a diamantelor – a ceea ce s-a numit „diamantul însângerat”. Beny Steinmetz Group este de fapt cel de-al treilea mare jucător de pe piaţa diamantelor – o piaţă condusă în exclusivitate de către companiile israeliene. De altfel, an de an statul Israel beneficiază de sume uriaşe provenite din exploatarea diamantelor din întreaga lume. Companiile israeliene (precum cele conduse de Maurice Tempelsman, Lev Leviev, Dan Gertler şi fraţii Steinmetz, Beny şi Daniel) au fost implicate, alături de cele americane, în sângeroasele conflicte ce au condus la genocidul foarte puţin cunoscut din Sierra Leone, Angola şi Congo, manipulând la ambele capete ale conflictelor dintre diferite facţiuni politice, pentru a-şi maximiza profiturile. Se estimează că din 1996 în Congo au murit în jur de 7 milioane de oameni, iar în Sierra Leone 2,5 milioane de oameni până în 2002, în urma luptelor interne fără de sfârşit.8
Ca un detaliu interesant, investigaţia realizată de Evenimentul Zilei în noiembrie 2008,Diamantul însângerat – filiera românească, nu mai e de găsit pe situl cotidianului românesc, acesta publicând de atunci chiar unele articole favorabile proiectului. Mai mult decât atât,Beny Steinmetz Group prin BSG Capital Markets are dreptul de a cumpăra ieftin alte 9 milioane de acţiuni din compania mamă Gabriel Resources, ceea ce-i va mări puterea ca acţionar în cadrul grupului.
Ceilalţi mari acţionari ai Gabriel Resources sunt la rândul lor destul de controversaţi, aşa cum a arătat profesorul Yvan Allaire în intervenţia O perspectivă canadiană asupra proiectului Roşia Montană9. Paulson & Co Inc cu sediul la New York este un fond speculativ, deţinând 18% din Gabriel Resources. Potrivit profesorului canadian, „fondul ar fi fost unul dintre participanţii timpurii la acţiunea speculativă masivă împotriva datoriei statului grec. Întemeietorul fondului, John Paulson, a fost plătit cu peste 8 miliarde de dolari în ultimii trei ani pentru abilităţile sale de speculator”.
De asemenea, Electrum Strategic Holdings cu sediul tot la New York şi cu o pondere tot de 18%, este descrisă în rapoartele firmei ca deţinând „un portofoliu extins de proprietăţi pentru dezvoltare şi explorări în Europa de Est“. Practic, această organizaţie este şi ea tot un fond speculativ, dar în domeniul aurului.

România în reţeaua mafiotă internaţională

RMGC nu este singura companie canadiană care deţine licenţă pentru exploatarea aurului şi argintului în România. Carpathian Gold şi European Goldfields îşi au bine înfipte tentaculele în zona Transilvaniei, mai ales în Munţii Apuseni; mai mult decât atât, au aproximativ aceiaşi acţionari. Printre aceştia se numără John Paulson, Thomas Kaplan şi George Soros. Roşia Montană, deşi este cel mai important zăcământ de aur din Europa, reprezintă abia o piesă într-un joc mai mare, companiile canadiene urmărind şi alte zăcăminte din Grecia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Ucraina.
Revenind însă la ceea ce afirmam la început, ceea ce uimeşte în cazul nostru este jaful la care asistăm fără ca ţara noastră să fie sub stare de ocupaţie. Sau ne aflăm de fapt sub un nou tip de ocupaţie, unul în care ocupantul este de fapt chiar elita politică, una care în ultimii 10 ani a făcut joncţiunea cu reţelele internaţionale politico-financiare pentru care popoarele sunt abia o resursă de stors şi o populaţie de controlat şi, la intervale, un mediu de experimentare?
Observaţi cum fiecare partid politic din ţara noastră este conectat la aceste reţele, trecându-şi unele altora oamenii de legătură când ajung la putere. Acesta este deja un fenomen care în grade diferite descrie situaţia politică a lumii contemporane: o elită politică ce mimează competiţia internă şi care şi-a suprapus interesele peste cele ale popoarelor pe care le conduc. Datorită interconexiunii intereselor globale, oligarhiile locale se află acum într-un contact mult mai strâns cu alte şi alte oligarhii (precum cea a Statelor Unite sau cea a UE) decât cu proprii cetăţeni. Ne aflăm astfel în situaţia în care între guvernanţi şi guvernaţi prăpastia creşte rapid, astfel încât fie vom asista în viitorul apropiat la o subjugare fără precedent a popoarelor într-un sistem global ierarhic cu structură de cartel politico-economic, fie la o regenerare a ţesuturilor comunitare locale care să genereze anticorpii acestor provocări.
Dar aceasta depinde în mare măsură de noi şi de credinţa noastră, de credinţa că Dumnezeu conduce destinele acestei lumi şi nu aceşti conspiratori ai războaielor şi intereselor globale. În faţa unei comunităţi unite în credinţă puternică, planurile acestora se risipesc ca fumul.
În urma celor relatate, facem pe această cale un apel către toţi ierarhii, preoţii şi credincioşii din Ardeal şi din întreaga ţară de a se ruga fierbinte la Dumnezeu şi de a lua atitudine pentru ca acest proiect să nu înainteze. Nu este vorba numai despre pierderea uneia dintre cele mai mari bogăţii pe care le mai are ţara noastră, nu ne gândim nici numai la poluarea întregii Transilvanii, la distrugerea a nenumărate aşezări şi la cheltuieli de redresare ecologică care se vor ridica la alte câteva miliarde de euro. Avem în vedere în primul rând faptul că rechinii implicaţi în această afacere nu au scrupule. Şi unde a apărut miza arginţilor şi a aurului, întotdeauna a curs mult sânge. http://www.familiaortodoxa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu