joi, 23 iulie 2015

Experimentul Worgl

Asa cum un cuțit poate fi folosit și pentru a răni pe cineva dar și pentru a tăia pâinea, la fel rețelele de socializare pot fi folosite pentru a acumula si distribui informatie.Am primit intamplator zilele acestea o informatie, pe care eu o consider exceptionala si pe care m-am simtit obligat sa o impartașesc cu dumneavoastră, cei mai inteligenti si educati consumatori de informație.
Nici eu, si nici domniile voastre nu auziseram de SILVIO GESELL fiindca in massmedia gasim zilnic acelasi meniu bogat in mizerii si minciuni.Despre scoala am stabilit de mult timp ca desi 99% dintre copiii nou nascuti se nasc genii, 75% ajung dupa trecerea prin MATRICEA INFORMATIONALA (SCOALA+FAMILIE+SOCIETATE) tampiti si analfabeti.
SILVIO GESELL s-a nascut in 1862 pe teritoriul actualei BELGII (din sanul comunitatii germane) si a fost al saptelea copil dintr-un total de nouă.
In 1891 il gasim in ARGENTINA unde afacerea sa este falimentata de criza financiara ce afecta la acel moment America de Sud. Geniul fara egal al acestui om l-a impins spre descoperirea cauzelor reale pentru care , desi oamenii munceau saraceau. A inteles ca sistemul economic planetar este controlat si dependent de cei care controleaza mijloacele de plata.Adica banii. Scrie o capodopera, bineinteles trecuta in derizoriu si aproape uitata Die Reformation des Münzwesens als Brücke zum sozialen Staat adica Reformarea Sistemului Monetar ca o trecere catre Statul Social.
Gesell a fost un socialist de o factura total umanista care nu avea absolut nimic in comun cu marxismul idiot ce era avangarda globalismului pe planeta.
Abordarea lui Gesell se arata acum mai actuala ca oricand. Gesell considera ca planeta trebuie sa apartina tuturor cetatenilor si ca mediul economic trebuie sa fie LIBER cu adevarat.Noi acum stim ca nu exista piata libera si am vazut ca nici exeprimentul bolsevic cu o piata extrem de controlata nu este viabil. Gesell scrie o lucrare care se numeste ORDINEA NATURALA ECONOMICA in care economia si societatea pleacâ alaturi de LIBERTATEA si JUSTITIA celui pentru care exista: OMUL.
Aveti destule resurse de documentare si aprofundare a muncii acestui geniu al Umanitatii. Partea interesanta si exceptionala a povestii incepe acum.
In Austria anilor 30 criza financiara dusese economia intr-o stare de semicoma cu simptomele pe care le cunoasteti: somaj, saracie, mediu economic total blocat. Intr-un mic orasel pe nume Wörgl, noul ales primar pe nume Michael Unterguggenberger se confrunta cu exact aceleasi probleme pe care le au si astazi alesii locali din ROMANIA si orice tara: buget mic, cheltuieli sociale mari, proiecte de facut, administratie publica, somaj, saracie.
1500 de oameni someri, 200 de familii care erau sub limita saraciei extreme (fara casa, fara masa, fara surse de venit) , borduri de reparat, drumuri, poduri, cladiri de renovat si intretinut. Prima problema cu care primarul se confrumta este faptul ca bugetul sau anual de 40 de mii de silingi austrieci era insignifiant de mic in raport cu chelutielile estimate pentru buna administratie a orasului. Cunoscand teoria economica a lui Gesell, acest primar curajos ia măsura revolutionară de a folosi rezervorul de forta de munca al celor 1500 de someri pentru a-si duce la capat acele proiecte pe care si le asumase in fața votanților săi.
Dă ordin si tiparește o cantitate de TIMBRE si reușește sa convinga oamenii sa foloseasca ca mijloc de schimb acele timbre.Ideea era ca acesti BANI sa circule cat mai rapid in microeconomia locală si sa nu se acumuleze niciodată in zone private care ar fi blocat intregul microsistem. Timbrele (BANII) nu aveau valabilitate decat maxim doua săptămâni, după care trebuiau schimbate si aduse la emitentul lor care prin aplicarea unor ștampile le prelungeau valabilitatea.Astfel se rezolva problema conversiei MUNCĂ- BANI- PRODUSE/SERVICII.
Scopul aplicarii acestui experiment a fost tocmai ca MUNCA sa fie transformata in VALOARE si RECOMPENSATA iar asta in conditiile in care nu existau resursele nationale.
Nu numai ca acest primar si-a atins toate obiectivele dar oamenii au construit case pentru acele familii nevoiase, au construit o pista de schi si un pod la lansarea căruia s-a scris pe placuta “nou-nascutului” ACEST POD ESTE CONSTRUIT DIN BANI LIBERI (adica din bani emisi fara DOBÂNDĂ – FREE MONEY).Imediat cele 6 municipalitati din jurul WORGL au implementat acest sistem iar una din ele a reusit construirea unei piscine municipale. Oamenii ajunseseră chiar sa vină sa platească impozitele mai devreme.
silingul WORGL
Prin emiterea si circularea acestei unități monetare se generau 12-14 locuri de muncă comparativ cu doar un loc de muncă generat de moneda națională folosită la acel moment
Peste câteva luni, primarul CU NUME PREA LUNG cum a fost “botezat” de economistii americani, face cunoscuta aceasta informație si imediat o confederație de 200 de municipalități preiau și încep să implementeze acest proiect de succes.
Bineînțeles că BANCHEROCRAȚIA GLOBALĂ (deja puternică cu 3000 de ani de experiență colonialistă), prin BANCA NAȚIONALĂ (Centrală) a AUSTRIEI a interzis emiterea acestor mijloace de plată alternative. primarii au mers in justiție unde au pierdut si apoi la Curtea SUPREMĂ unde au pierdut definitiv. După un an de la lansarea acestui experiment de succes a fost interzisă EXPLICIT, si e valabil si azi pe toată planeta, emiterea de mijloace parelele de plată.
Când HITLER a sosit în 1938 cu tancurile pentru a anexa AUSTRIA a fost întampinat cu aplauze precum un eliberator. Ca o observatie in 1936 HITLER naționalizeaza BANCA CENTRALĂ A GERMANIEI si in câțiva ani transformă folosind acest model al lui GESELL economia de razboi germană în cea mai performantă de pe planetă.
Iată că suntem intr-un moment al istoriei Umanității deosebit de important.Universul, prin legile sale de funcționare si guvernare stabilite de CREATOR, tinde către echilibru, perfecțiune si ordine. Ce se întâmplă pe planeta PĂMÂNT de vreo 400 de ani este nu o evoluție firească ci o constrângere si o reducere a posibilităților intelectual-spirituale ale oamenilor. Constrangerea se realizează, cum am scris aici mereu, printr-un mecanism economic global ce exploateaza omul. De la sine acest sistem este artificial si este total inadecvat necesităților omului atât prezente cât si viitoare. De aceea SCHIMBAREA este inevitabilă. Eu am tot văzut pe net circulând teoriile acestea asiatice cu schimbarea eului interior si alte chestiuni.Nici nu râd de aceste teorii dar mie nu-mi sunt suficiente.La fel ca acel primar necesitatea schimbării sistemului la un alt tip de funcționare mult mai adecvat TREBUIE EFECTUATĂ ACUM. Sau începând de acum.
După ce v-am expus toată această informație si legând-o domniile voastre cu alte și alte informații iată că tabloul general incepe să ni se arate în cu totul altă lumină. Parcă PUTIN, dorind implementarea acestui model, nu mai seamănă cu cel descris de propaganda bancherocrației, nu-i așa?
Să fiți iubiți si fără frică! Trezirea si SCHIMBAREA sunt inevitabile! Fac parte din procesul Universal de autoreglare si compensare a sistemelor ce compun acest UNIVERS!

http://www.thinkagain.ro/experimentul-worgl/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu