marți, 3 noiembrie 2015

CRED CĂ SUNTEŢI FIE PROŞTI, FIE TICĂLOŞI!


Nu sunt ateu, ca să fie clar. Cred în Dumnezeu, cel puţin la fel de mult cum crede Înalt Preasfinţia Sa Calinic Argatul, episcopul Argeşului şi Muscelului, în puterea banului. Merg la biserică foarte rar şi nu respect decât o parte din cele zece porunci. Pe cele care sunt compatibile cu firea şi caracterul meu!
De obicei, jurnaliştii caută să nu-şi agreseze cititorii. Să nu intre în polemici cu ei, pentru că publicul cititor reprezintă forţa unei publicaţii. V-am mai spus, însă, suntem un cotidian atipic. Aşa că, din nou, voi spune ce cred, chiar dacă acest lucru va ofensa destulă lume. Ca să fiu sincer, sper că-i va ofensa pe mulţi dintre demenţii care-şi vomită veninul pe Facebook în aceste zile cumplite.
Într-un incendiu îngrozitor, provocat de demenţa şi scelerarea unor onanişti decervelaţi (cei trei nenorociţi care patronau Clubul Colectiv!), au murit până acum 31 de persoane. Alte zeci vor muri în zilele următoare. Este o tragedie de proporţii inimaginabile, care a cutremurat întreaga ţară.
De patru zile, fel de fel de cretini şi bolnavi mintal încearcă să deturneze opinia publică împotriva Bisericii Ortodoxe Române. Citind punctele de vedere furibunde ale acestor limbrici agresivi te întrebi dacă nu cumva tu eşti cel prost informat, iar focul de la „Colectiv” n-a fost pus cumva de un comando de călugări moldoveni, la ordinul patriarhului Daniel!
OK, pot să înţeleg că destui români îi detestă pe capii Bisericii Ortodoxe Române. Au şi motive, pe care nu vreau să le enumăr aici. Dar ce dracu’ legătură are masacrul de la Clubul Colectiv cu BOR şi cu patriarhul Daniel? De ce fac nişte cretini cu IQ subunitar comparaţii între numărul de biserici şi spitale? Ce vor să demonstreze cu asta demenţii de pe Facebook?
E problema fiecăruia dacă alege să creadă sau nu în Dumnezeu. Dacă acceptă existenţa Divinităţii sau nu. Dar, o spun răspicat, doar un om excesiv de ticălos (sau extrem de prost!) contestă rolul pozitiv al Credinţei în aceste momente în viaţa unui popor. Cei care respectă cu adevărat preceptele biblice sunt oameni buni, caracterizaţi de un comportament social exemplar: nu fură, nu mint, nu-şi înşală aproapele, nu sunt violenţi şi nici nu le fac rău semenilor. Mă refer aici la credincioşi, nu neapărat la reprezentanţii BOR. Lovind însă în vârfurile BOR este afectată direct însăşi temelia credinţei ortodoxe (aşa se fac decredibilizările şi ulterior se manipulează masele!).
Peste tot în lume înalţii prelaţi fac parte din clasa conducătoare. Papa, patriarhii, cardinalii, episcopii, rabinii etc., toţi au putere şi influenţă. Merg cu limuzine şi locuiesc în palate! Acolo însă, oamenii îi iubesc uneori şi îi respectă aproape întotdeauna, deşi nu sunt nici mai buni, nici mai răi ca patriarhul Daniel.
Creştinismul este o religie a iubirii pentru aproape. Nu poţi susţine că tu crezi în Dumnezeu, dar totodată vrei să-i ia dracu’ pe cei din Sfântul Sinod al BOR!
Nu poţi, dacă ai toate ţiglele pe acoperiş, să te duci smerit, cu lacrimi în ochi, să aprinzi o candelă pentru sufletele curate ale tinerilor trecuţi în nefiinţă, după care să te întorci acasă şi, în faţa calculatorului, să-i drăcui pe preoţi pentru că n-au făcut slujbe la locul tragediei, cum crezi tu că ar fi trebuit să facă!
Dan Marius DONOIU
P.S. Nu preoţii ortodocşi au distrus economic România. Nu ei au furat camioane de bani în dosarele Microsoft, EADS, Mediapro, Astra Asigurări, ALRO, Rafo, Flota etc. Nu ei au construit telegondole de 30 de milioane de euro pe vârf de munte, terenuri de fotbal în pantă şi săli de sport în sate unde au mai rămas nici 10 tineri! Nu vi se pare, hateri oligofreni, că urâţi pe cine nu trebuie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu