luni, 21 decembrie 2015

Cum să pornești o revoluție

 Societate  4  7,596

Cu titlul original „How to start a revolution”, acest film documentar este povestea remarcabilă a revoluțiilor moderne, a capacității oamenilor de a schimba lumea în care trăiesc și pe oamenii care îi conduc.
Filmul relevă pentru prima oară povestea lui Gene Sharp, nominalizat la Premul Nobel, cel mai mare expert din lume în domeniul revoluțiilor non-violente. Regizorul Ruaridh Arrow ne arată cum a reușit munca lui Sharp să ofere noii generații de lideri revoluționari armele de care au nevoie pentru a-i răsturna pe dictatori.
Ne arată cum cei 198 de pași spre schimbarea non-violentă a unui regim au inspirat revoluțiile din Serbia până în Ucraina și din Egipt până în Siria. Pentru a realiza acest film, regizorul a înnoptat în Piața Tahrir din Cairo în timpul celei mai tensionate perioade a revoluției din februarie. I-a cunoscut pe liderii mișcării pro-democrație din Siria, dar și pe cei responsabili de răsturnarea dictatorilor din Serbia și Ucraina. Filmul ne mai arată că social media a devenit o amenințare la adresa dictatorilor, ceva de neimaginat în urmă cu un deceniu.

Vizionare online film documentar Cum să pornești o revoluție

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu